Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lakásban tartott kutya mellett...

Lakásban tartott kutya mellett "civil" élet?

Figyelt kérdés
Sok idő elmegy a mozgatással, tanítással. Hétköznap nagyobb kimozdulásra az egyéb itthoni teendők mellett nincs időm. Hétvégén meg sajnálom őket itthon hagyni, inkább kirándulni szeretek velük, meg amiben ők is részt tudnak venni, kutyás programok, versenyek. Nekem ez a fő hobbim, itt érzem igazán jól magam. Párom nem kutyás, a barátaink nagy része sem. Nem értik miért "pazarlok" rájuk ennyi időt és hogy nem unom őket. Néha elmegyek moziba meg ide-oda, de mindig lelkiismeretfurdalásom van. Van még ilyen helyzetben rajtam kívül valaki? Kaptam "baráttól" olyan beszólást is, hogy a kutyáim nélkül tök jó csaj lennék, mert jó humorom van...

2018. szept. 28. 15:18
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Lehet félreérthető volt, hétköznap a kutyákra szoktam rászánni az időt,moziba stb nem tudok menni a barátokkal
2018. szept. 28. 15:20
 2/22 anonim ***** válasza:
28%
Jól értem, hogy igazából semmi nem érdekel, csak a kutya?
2018. szept. 28. 15:22
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Ez így nem jó. Persze kutyások vagyunk, imádjuk őket és igyekszünk megadni nekik a legjobbat. De előbb magadat kell rendbetenned. Nekem 2 kutya mellett sikerül megfelelően beosztani az időt. 2 labradorom van
2018. szept. 28. 15:26
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Figyu lehet így is élni, mint bármi másnak is, ha alárendeled magad.

Ez a te életed, ha így érzed jó magad akkor élj így.

2018. szept. 28. 15:27
 5/22 anonim ***** válasza:
61%
Ha így érzed jól magad, tedd ezt, ne legyen lelki ismeret furdalásod hogy néha kikapcsolódsz,nekem egy kaukázusim és egy huskym van rendesen lefárasztanak, és néha kell a feltöltődés” 1-2 órát heti 1x,2x szerintem simán kibírnak nélkülem :D de ne halgass a “barátodra” azért mert neked ők fontosak neki meg nem, “könnyű mondani hogy mondj le a kutyáidról” mellesleg megnyilvánul ebbe a mondatában milyen ember.. ezt azért ne felejtsd el.
2018. szept. 28. 15:36
 6/22 anonim ***** válasza:
90%

Ha így jól érzed magad, nem érzed, hogy le kell mondanod valamiről a kutyáid miatt, akkor senkinek nincs beleszólása.

Én is ilyen vagyok. Egy kutyám van és elég sok szabadidőm, amit mindig a kutyával akarok eltöltani, de nem "kényszerből", hanem, mert ezt szeretem. Szóval nekem bőven beleférnének nem kutyás programok a napjaimba, de ritkán szervezek olyat, mert sokkal jobban szeretek sétálni, biciklizni, túrázni, mint moziba menni vagy shoppingolni. Viszont, ha esetleg elmegyek egyik barátnőmmal ebédelni, vagy könyvtárba, nem érzek lelkiismeret furdalást, mert tudom, hogy a kutyám megkapja a kellő foglalkozást, figyelmet, szeretetet.

2018. szept. 28. 15:40
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
Érdekes barát az, aki ilyet beszól. Én sem ugatom le soha a rendszeresen maratonokon induló, emiatt minden nap minimum 1 órát futó ismerősömet, sem az autóbolondot, sem azt, amelyiknek a kezébe belenőtt a nintendója. Nekem sem szólt még be senki, hogy minek viszem a kutyámat kirándulni. Aki szeret, az elfogad, így működik a barátság.
2018. szept. 28. 15:43
 8/22 anonim ***** válasza:
51%

Nekem is van olyan barátom is, mint te. A kutyájuk otthon van, amikor dolgoznak, hol másutt is lehetne. De szabadidejük 100%-át teszi ki a kutya.

Ha eljönnek társasági programra, az összes kutyás közül ők az egyetlenek, akik a házuk kameráit csekkolják fél óránként, hogy hol van a kutya, mit csinál. A köztes időben meg róla beszélnek. Ha pedig elhozzák valahová, a kutya mást sem csinál, csak másokra ugrál, a nevére nem hallgat, ők meg húsz percenként elrángatják pórázon egy sétakörre, mert "jelzett", biztos ki kell mennie.

Nem csak nekik van kutyájuk, de rettenetesen idegesítőek emiatt. Nagyon furcsa emberek.

Én azt gondolom, hogy ha valami ilyen módon uralja az életünket, hogy kiszorít mindent, az nem normális.

2018. szept. 28. 15:44
 9/22 A kérdező kommentje:
Nem kutyások előtt nem is merek kutyás témákról beszélni. Viccelődünk, filmekről szoktunk, meg a pár játékról, amivel játszok én is a gépen. Szeretek úszni, de az is pénz meg bowlingozni, ami szintén ... ők meg az ivós összejöveteleket, ahova minél több embert hívnak. De én hétvégén kutyás programokon érzem a legjobban magam.
2018. szept. 28. 15:58
 10/22 anonim ***** válasza:
88%

Esetleg próbálj barátkozni olyan emberekkel, akik szintén kutyások. Így tudtok közös programokat tervezni úgy, hogy a kutyák is veletek vannak.

Hasonló cipőben járok én is, de a jelenlegi barátaim 90%-át, a kutyám révén ismertem meg. Azóta minden egyes nap velük megyek sétálni esténként és ez számomra nagyon jó kikapcsolódás.

2018. szept. 28. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!