Lakásban tartott kutya mellett "civil" élet?
Én több évig el voltam úgy, hogy részmunkaidős meló, háztartás, párkapcsolat, kutyák. Minden nap jutottmindenre idő, néha kutyás kirándulás volt szabad napon, néha romantikázás.. Mikor mi volt soron..
Aztán melót váltottam, és sorrendet kellett tennem, kb futva csináltam mindent (kivittem a kutyákat a kertbe - bentiek voltak, közbe mostam, kaja, kint játék, duma a párommal, stb) aztán x hónap után szakítottunk (igaz nem csak a kutyák miatt, de az is szóba került már a végén..) most munka, kutyázás, háztartás. Nem fér bele az életembe egy párkapcsolat felépítése (tehát ha együtt laknánk az jó lenne, de maga az ismerkedés stb..), de nem is vagyok olyan lelki állapotban, hogy párban akarjak lenni. Persze hiányoznak a tipik dolgok, de jelenleg max az exemtől tudnám elviselni. 😀
Minket is megtaláltak ezekkel a barátok, miután kutyánk lett. Haralmas lelki terror volt. Egy ideig nagyon rosszul éreztem magamat ,aztán megtanultam lek akkantani. :)
Nem jarunk már el velük moziba,mert nincs szívünk este annyi időre egyedül hagyni a blökit. Már nem járunk bulizni,piálni hétvégén és a délutáni csacsogós baránős talik is attevődtek parkokba,vagy olyan kávéházi teraszokra,ahova felengedik a kutyát.
Persze totál idiótának gondolnak, aztmondhák a kutya gyerekpótlék, hogy bajban van a kapcsolatunk és a kutya a mentőöv...stb.
Amíg valaki nem kutyák bem.érti ezt meg. Nem értik,hogy ez nem áldozat. Nem fáradtság hétvégén róni az erdőt,mert felvidít ha a bohóckodását nézhetem a réten. Nem lemondás kihagyni a szombat esti piálást, mert hihetetlen boldogság,hogy aznap este sikerült egy új trükköt megtanítani. Nem bánom,hogy nem marad pénz wellnesselni vasárnap a többiekkel,mert olyan klassz az új hám ,ami kapott. Nem hiányzik az összeülős pletykálás a lányokkal,mert helyette futunk az erdőben és ezerszer több energiával tölt fel.
A lényeg,hogy csináld az ami boldoggá tesz. Ne azzal törődj,hogy mások mit gondolnak rólad. Ha a kutyázás tesz boldoggá,akkor kutyázz. Ettől nem kell elvetned az emberi tásaságot. Facen egy csomó kutyás csoport van. Csatlakozz,keress barátokat. Semmivel nem leszel kevesebb,ha mozi helyett velük kutyázol.
Csoportok közül,akiket szeretek pl. Kutyával futunk,Kutyával túrázunk, Minden ami kutya, Kutya és sport
De érdemes a lakóhelyed környékén is érdemes keresni. Nálunk a lakótelepünknek van külön kutyás csoportja :)
Akkor jársz a legjobban, ha az idődet nem ezekre a "barátokra" szánod, hanem a kutyáidra. :) Ezek nem barátok, senkinek semmi köze ahhoz, hogy kinek mi a hobbija. Ha az lenne a hobbid, hogy havonta elutazol ázsiába akkor meg azért magyaráznának, hogy minek pazarolsz el ennyi pénzt, hogy nem unod az utazást... Nem kell foglalkozni olyan emberekkel, akiknek ennyire kevés az értelmük, hogy nem értik meg, hogy a másik hobbijához semmi közük.
Nekem vegyesen vannak kutyás és nem kutyás barátaim. A nem kutyás barátaimnak nyilván nem fogom ecsetelni, hogy hú de izgalmas volt a múltkori flyball/agility verseny, mert a XY kutyája ezt és ezt csinálta... Nem érdekelné, persze. De ha valami érdekli őket a kutyámmal kapcsolatban akkor elmondom, vagy ha van valami vicces sztori azt is elmondom. Sosem esek tulzásba, mert én is unom, amikor valaki nem tud másról beszélni csak a munkájáról/gyerekéről. A kutyás barátaimmal meg mindent lehet beszélni, mert közös az érdeklődési kör. De ugyanez lenne a helyzet, ha nekem a tánc lenne a hobbim, vagy a zene. Akkor is csak addig beszélnék a témáról, ameddig érdekes egy "kívülállónak". Viszont a te esetedben tök indokolatlanul bántanak, így szerintem szüntesd meg velük a kapcsolatot. :) Nem fogsz semmit se veszíteni. Helyettük keress kutyás barátokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!