8 órás munka mellett kutya a lakásban?
Egyedül élő, 8 órát dolgozónak való kutya a lakásban ?
Van 2 macska már.
Állítólag aki 8 órát dolgozok és egyedül él, nem jó ötlet kutyát tartania.
Szeretnék egy kutyát , de le akarnak beszélni róla , mert dolgozok...
Melyik apró kutyus csendesebb természetű? Ne ugasson a semmiért, mint egy ismerősöm kutyája..
Az nevelés kérdése mikor mennyit ugat, na meg ha nincs lemozgatva esetleg szeparációs szorongása van a kutyának.
rengeteg kistestű fajta van. Attól függ milyet szeretnél. Pörgősebb, esetleg lomhább. Vagy milyen az elképzelés? Olyan ami nem hullajtja szőrét?
De amúgy a menhelyen tényleg érdemes szétnézni, vannak fajtamentők is és biztos hogy ki fog jönni a cicákkal mert csinálnak velük cica tesztet.
Viszont a cicák is elfogják viselni a kutyát? 2 cica nagyon csúnya munkát tud csinálni egy kiskutyával. Vagy esetleg depressziósak is lehetnek. Erre készülni kell.
Vegyél egy francia bulldogot az csendes, kistestű, lusta, akár 16 órát átalszik szünet nélkül.
Ismerősömnek volt, napi 2x vitte le 20 percekre, aztán kaja-pia és aludt egész nap, mint a tej. Vannak aktívabbak is, de majd válassz egy nagyon lustát az alomból.
A nagyobbik macskám inkább fél, mint bántson másik állatot. A kisebbiket amikor hoztam, nagyon fújt rá , de menekult, másfél napig. Első éjjel már egy ágyban aludt mindenki ,mert nem fogom dugdosni előle címszóval jött az ágyba a kicsi is. Másnap délután vagy utána ,már együtt játszottak.
Neki rossz tapasztalata volt kutyával, macskával, ezért is fél.
Igen de ez a félelem tovább fajulhat ha hazaviszel egy kutyát. Vannak macskák akik a kutya miatt egésznap előse jönnek még enni se nagyon mert annyira félnek.
Ha a tied alapból fél a kutyáktól akkor én nem ajánlom, és a félelem sokszor agresszióvá is átválhat.
Félelem ellenére könnyen barátkozik. Nem is kell sok idő.
Másik macskát kutyás családból hoztam el , ahol egy jó nagy eb ült a kiscicák mellett.
Ha kölyökkorban sem tudsz valakit megkérni, hogy gyakran vigye le, etesse, akkor kölyköt nem javasolnék.
Érdemes olyan felnőtt kutyát keresned, amelyik:
- macskákkal tesztelt, és barátságos
- lehetőleg ideiglenes befogadónál él, lakásban (ha macskával együtt, még jobb), és már szobatiszta, valamint ismert a jelleme is (mennyire nyugis, ugatós-e).
Utolsó : miért ? Kölyok korban többször kell wcre menni vele ?
Amúgy addigra kerülne ide pont , mert néztem egyet , amire nekem több időm lesz a leállás miatt itthon lenni.
Befogadott kutya lakik nalunk. Nagytestu, neveletlen, agressziv. Napi 20-30 percet jo ha leviszi a gazdaja. Ennek ellenere elarulom napkozben alszik a fekhelyen szinte folyamatosan. A gazdaja alig van itthon (a leirasod alapjan te tobb idot toltenel otthon).
Felnott kutyat tenyleg csak akkor fogadj be, ha van ismert eloelete es macskabiztos. Kolyokkutyaval az elso egy evben nagyon sokat kell foglalkozni, de ne gondold, hogy mas kutyatarto ugy kezdi, hogy kivesz egy ev fizetesnelkuli szabit csak mert kiskutyat vett:-). Olvass egy kis szakirodalmat, irj egy kutyasulinak. Ha ennyire keveset tudsz még a kutyusokrol es mas el tud bizonytalanitani, hogy dolgozo embernek erdemes e kutyat vennie, akkor még nem vagy erett a kutyatartasra.
(Az elejen a kutyust el lehet zarni kulon a macskaktol napkozbenre es akkor nem lesz baleset. Igen a kiskutya de a nagy is lehet neha be fog pisilni, kakalni. Ha nincs aki az elejen gyakrabban levigye, akkor kell neki is alom vagy legalabbis egy adag ujsagpapir oda, ahol latod hogy "bekakil, bepisil". Hetvegen meg sokat kell foglalkozni vele es potolni a hetkozbeni kieso idot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!