Ha a kutyán bőrnyakörv van sétáltatás közben, és azt rántom meg az nem rossz neki?
Semmi baja nem lesz, mi világéletben nyakörvvel sétáltunk, mert a hámot nem szereti, csak muszájból adjuk rá (pl utazásnál, ahol muszáj szoros kontroll alatt tartani). A kutya sem hülye, ha húzza magát, nem fogja megfojtani magát, hacsak nem kattan be valamitől annyira, hogy akár magában is kárt okozva menjen világgá. De normális esetben ez nem fordul elő, attól, hogy húzna más kutyához mondjuk.
Ordítani nem kell vele azért,ha mondjuk felnyalni próbálna valamit, egy határozott "NEM" is elég a rántás kíséretében. Utóbbinál nem az a lényeg, hogy azzal tartsd távol, tehát ne elrángatni próbáld, csak az a lényeg, hogy rád figyeljen. Idővel a nyakörvet ki is lehet hagyni, a vezényszóból is tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem.
14-es
Én nem vagyok sötétzöld, csak állatbarát, de világos a kommentekből melyik a tied. szerintem is kipróbálhatod magadon a nyakörvet, ha annyira tetszik neked :DDD
szóval +1 a nyakörvre, és a vesére....saját magadon!!!
Mégis honnan ered ez, hogy a kutya nyaka eltörik egy rántástól? Bizonyítsa már be az, aki terjeszti, hogy valaha is történt ilyen! Ma már az információ világában ha volt ilyen, annak nyoma van valamelyik állatorvosi feljegyzésben! Tessék hozni! Addig ez csak nettó kitaláció!
Amióta csak létezik póráz és nyakörv, a rántást használják nevelésre, kizökkentésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!