Miért csinálja ezt a kutya?
Hámot felejtsd el, attól nem fog megtanulni normálisan sétálni!
Miért is kell felvenni a kutyát ha másikkal akar találkozni?
Gondolj bele. Soha egyetlen emberhez sem szólhatnál, mindig egy madzagon vezetnének, ha kommunikálni szeretnél nem engednék, nem játszhatnál másokkal. Mennyi idő alatt bolondulnál meg? Na, a kutyád is pont ebben a helyzetben van. Egy antiszociális, idegbeteg kutyát sikerült belőle csinálnotok, a tudatlanságotok miatt. Kérjétek szakértő segítségét.
sétára tanács: ha húz hirtelen válts irányt ezt többször csináld, egy idő után figyelni fog rád, melletted fog közlekedni. ezt a módszert minden sétánál alkalmazd amíg teljesen rád nem figyel kb 5-6 séta után eléred ezt. be vállt módszer. nekem a német juhászom csinálta ezt. most már rendesen tudunk közlekedni.
játék: még kölyöknek számít, hagyd játszani, csak akkor vidd el onnan ha a másik kutya nem vevő a játékra!
1:A lényeg az lenne szociális részről, hogy ha sétáltok, meglát egy másik kutyát nyugodtan menjetek közelebb, mert akkor fogod látni, lehet e barátkozni az idegen kutyával, avagy nem. És azt ne mondd, hogy mind vérengző fenevad. Nekem németjuhászom van, és szeret barátkozni a kisebb kutyákkal, ha azok nem idegesítően viselkednek (ez alatt nem a finom-játékos lábrágcsálást, és a baráti ugatást értem).
Marhára nem tesz jót neki, ha életében csak 1 kutyával barátkozhat!!! Antiszoc lesz.
2:A póráz húzásra rengeteg technika van. Klikker és jutalmazás a leghatásosabb. Kutyás boltban kapható halti is, ha nagyon nem megy(olvass utána). A hámot felejtsd el! Szerinted ha nyakörvvel így húz(ami neki kellemetlen), hámmal hogy húzna? Loboghatsz utána, főleg nagyobb korában.
Javaslom foglalkozz mind2 témával, mert saját bőrömön tapasztaltam a 2est. Rosszul kezdtük el nevelni séta közben, de még tudtam korrigálni. Sajnos nem lett rendőr fegyelmű, de sokkal jobb, mint volt. Ha 1éves koráig nem javítasz ezen, akkor az így is fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!