Azok az emberek akik láncon, kennelben, bezárva tartják, és sose viszik sétálni a kutyájukat, azok nem bírják felfogni, hogy ez rossza kutyának?
Nekik teljesen rendben van, hogy a kutya láncon, sose vigyük sétálni, mert tud 5-10 métert mozogni a láncon, akkor elvan?
Vagy nem bírnak bele gondolni, hogy ez rossz, vagy nem akarnak?
Ez főleg egyébként kisebb vidéki falukra, vagy kisvárosokra jellemző...ez nem degradáló megjegyzés, a párom falujában például a bernáthegyi keveréktől kezdve a kis tacskóig minden kutya meg van kötve. Sajnos a páromék vizsla-pitbull (talán) keveréke is, két kutyájuk van még, azok szobakutyák.
A kutyatartási kultúra 0. Séta szinte soha, sőt merhetem mondani, hogy soha. Elvan a kertben nem? végülis akkora porták vannak, hogy van hol mozogni....ha ki van kötve, akkor pedig azért arra ügyelnek, hogy kb szabályos legyen...ugye a jelenlegi törvény engedi, csak testmérethez köti a lánc hosszát. Azok szökősek, vagy nincs pénz jó és magas kerítésre, azért szöknek...az etetésről ne is beszéljünk: levesmaradék, húsmaradék, nyers disznóhús ami cafrangot levágnak ebédkészítés közben, kenyér, sütőolaj, tésztavíz, rántott leves, nyers tésztamaradék, tesco gazdaságos vagy aro, vagy coop márkás kutyatáp.
Ők azt gondolják, hogy ez így rendben, és az égvilágon semmit nem tudsz tenni...én ebben élek már több éve, hogy a pároméknál így él az a szerencsétlen...minden amit tenni tudok az az, hogy megszeretgetem, bolhátlanítom, lekezelem ha csípései vannak, a sertéshusit megfőzöm mielőtt kapja. de én kb évi összesen fél hónapot vagyok ott, úgyhogy lényegit nem tudok tenni.
ivartalanítás? nem nagyon dukál, szerintem mindenki kutyája ivaros, egy állatorvos van kb 10 falura ha nem többre, én úgy tudom ő nem is nagyon műt. A szobakutyákat divat párban venni, mert milyen édes kisbabák vannak...igen, 6-8-10 alom jön le egy pártól ott, keresnek nekik gazdit oltatlanul, bolhásan, 8 hetesen.
A baj az, hogy szeretik őket és azt hiszik, hogy jól szeretik őket. Pedig nem.
Kedves Utolsó!
Javaslom:olvass és értelmezz, a hozzászóló leírta, hogy T. a kivételnek!
Egyébiránt pedig ott szokott probléma lenni, ahol kiabálnak:)
Nem azt mondtam, hogy a vidékiek barmok...ezzel a páromékat is lebarmozták. Azt mondtam, hogy én vidéken ezt bevettebb dologként figyeltem meg.
és nem vagyok Bocika.
középkategóriás táppal etetek egyébként, nem szupertutival, sokszor kapnak mellé húst...viszont igen, én a kerti kutyákat is minden nap, vagy minden második nap szigorúan viszem sétálni, mozogni, szocializálódni...az egyiket sajnos már nem, mert arthritises, de a másikat rendszeresen.
úgy gondolom, hogy falun még többen látják bennük a haszon-funkciót, mivel haszonállatokkal vannak körülvéve, az állat nekik hús vagy védelem, esetleg munka. Talán ez összefüggésbe hozható a dologgal.
Na itt a példa a ma esti hírekben, kifejlett rottweilert tartott láncon a nénike. Tessék, meg is kattant és megtámadta. A mentősök úgy tudták kórházba vinni, hogy előtte rendőr lelőtte a kutyát.
Pedig nem a kutya tehetett róla, hogy a kutyát nem nevelték, csak dísznek, házőrzőnek tartották.
Tehát, nem, nem gondolnak bele az ilyen emberek még a súlyos következményekre sem, nemhogy abba, hogy ez nem tesz sem lelkileg sem testileg jót a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!