Szerintetek is túlzás, vagy ti is hasonlóan cselekednétek?
A helyzet: egy szobás lakásban élek a kutyámmal. Nagyon össze vagyunk nőve. A fekhelye az én ágyam mellett van közvetlenül, így tudunk mindketten nyugodtan aludni, egymás közelségében.
Karácsonyra hazautazunk a szüleimhez, szintén panel, ők viszont nem kutyások, és csak az előszobában lehet a kutyám, beljebb nem engedik. Ez egy 2,5m x 1m kis helyiség. Itt semmi másra nincs neki helye, csak hogy feküdjön a fekhelyén egész nap. Voltunk már így otthon pár napot, most viszont 2 hetet leszünk ott.
Bár én gyakran leviszem sétálni őt ilyenkor, hogy mozogjon, és ne unatkozzon annyira, de mégsem túl jó neki egy olyan kis helyiségbe kizárva, míg a lakás többi pontján zajlik az élet. Nagyon egyedül van szerintem. A másik meg, hogy az éjjelt is rosszul viseli, mert ő akkor is ott van kint, én pedig bent alszok a szobában az ágyamon. Hallom mindig, hogy sírni szokott utánam, este is, reggel is, és folyton csak fészkelődik, nem tud mélyen elaludni. Érthető, hogy rosszul viseli, mert itthon mindig mellettem alszik. Szóval ott kb. 0-24ben egyedül van, és ezt nem szeretem. Napközben próbálok vele is lenni minél többet, de még ez is kevés. EZért gondoltam, hogy akkor most mellette fogok aludni az előszobában, egy külön matracon. Így leglább este együtt lehetünk, így mindketten nyugodtabban alszunk.
A szüleim viszont nagyon kiakadtak, mikor ezt beadtam nekik, mert hogy megfázok (hűvös az előszoba), meg milyen szégyen már hogy a földön alszok a saját otthonunkban, mit gondolnának mások, stb...
Hát mondom: de mások honnan tudnák meg? Nem kell elmondani senkinek, ha nekik ekkora szégyen ez... Túlzásnak tartják, és nem normálisnak, amit csinálok, szerintük bediliztem. Szerintetek? Miért olyan irreális "vágy" ez? Szerintem nem kéne beleszólniuk, hadd döntsem már el én, hogy hol alszok, őket ez miben akadályozza? Annyira túldramatizálják, pedig nem olyan ördögtől való dolog ez. Csak annyit tudtam nekik mondani, hogy "ti ezt nem tudhatjátok", sosem volt még állatuk, úgyhogy nem ismerik ezt a kapcsolatot, ami kettőnk között van.
Ti mit mondotok, hülyeség és irracionális, amit tervezek, vagy teljesen érthető és egyetértetek velem?
Őszintén!
Nekem is volt kutyusom, akit imádtam, úgyhogy részben megértelek (most macskám van, he-he).
De úgy érzékelem abból, amit leírtál, hogy erőteljesen konfliktuskerülő vagy, amit nem jó. Nem akarod a kutyust se terhelni, hogy szegény egyedül szomorkodjon, de a szüleidnek se mersz nemet modnani, így a két szék között a földre kerültél (jelen esetben szó szerint ezt akarod vállalni, a földön alvást). Szerintem kicsit a sarkadra kellene állni, és nem bevállalni inkább ilyen extrém helyzeteket, hanem valami olyan megoldást találni, ami minenkinek jó, és kibírható.
Jelen esetben szerintem ez azt jelentené, hogy neked kellene kibírnod két hetet a kutya nélkül.
Az álatalad felvázolt variációval az a gond hogy:
- neked nem lenne jó a szüleidnél tartzókodni, mert folyton azon rágódnál, hogy szegény kutyus kint szomorkodik az előszobában.
- a szüleidnek nem lenne jó, mert folyton azon kapnák a csemetéjüket, hogy helyettük már megint a kutyával foglalkozik a gyermek.
- te azt hiszed, hogy a kutyusnak azzal teszel jót, hogy magaddal cipeled mindenhová, miközben épphogy rákényszeríted szegényt, hogy 2 hétig 2 m3-en éljen, ingerszegény környezetben, mert te nem tudsz elszakadni tőle.
Ehelyett inkább azt kellene tenni, amit már javasoltak, hogy találni a kutyusnak addig valami helyet, amíg te a szüleidnél vagy. Ez lehet kutyás ismerős, de diákok is szoktak vállalni ilyesmit pár ezerért, a kaját addig megveszed neki. Így:
- minden nap felhívhatod az illetőt, hogy jól van-e a kutyuli, és nyugodtan lehetsz a szüleidnél
- a szüleid örülni fognak, hogy velük foglalkozol
- a kutyus nem fog 2 m2-en nyomorogni 2 hétig.
volt itt jopar valaszolo akik nem ertik meg az ilyen dolgokat. nekem a kutyaim cicaim sokkal fontosabbak a rokonoknal szuloknel. mellesleg kulfoldon elek es 18 eve nem lattam az anyamat de nem is hianyzik. es akik azt irjak hogy majd a kutyad tamogat stb. engem 15 eves koromtol senki sem tamogatott es mar elmultam 60 eves. addig se az anyam nevelt hanem a nagymamam aki mar nincs tobbe. ha rola lett volna szo akkor o sose csinalt volna ugyet abbol hogy az allatommal megyek hozza pl/.
ja es valaki azt irta hogy "mi van ha a szerelmed nem engedi oda a kutyat?" az nem a szerelmem es ugy kirugnam mint a huzat, ill semmilyen viszony nem lenne koztunk ha nem allatszereto.
#40 Köszönöm neked! Jól esik, hogy valaki úgy látja ezt a dolgot mint én.
#41 Tényleg konfliktuskerülő vagyok. Nagyon nehéz úgy "egyensúlyozni", hogy jó legyen nekem, és a kutyámnak is jó legyen, a szüleimmel pedig ne legyen feszültség miattam/a kutya miatt. Viszont azt a kommentemet ezek szerint nem olvastad, hogy a kutya nem teljesen egészséges és a segítségemre szorul a mindennapi élete során. Ezért kell hogy velem legyen, másra nem bízhatom. A javaslataidra reagálva:
-nekem eddig még mindig örömteli volt az otthon tartózkodás, pont ezért, mert a kutyám is ott lehetett; tehát nem aggodalmaskodtam, ha hiányzott, odamentem hozzá kicsit, nem láttam rajta sose hogy szomorkodna
-a szüleim sosem jelezték/ vagy láttam rajtuk jelét, hogy zavarná őket, hogy néha a kutyámmal is foglalkozom. Mert ők is nagyon szeretik. Szó sincs ilyen féltékenykedésről, hogy "na már megint a kutyával foglalkozik". Nyilván ez azért is van, mert jól betartom az arányokat, szóval egész nap pörgök, mint a tornádó, vagyok én mindenhol, ahol kell, tv-zünk a családdal, reklámban kiszaladok és a kutyámat megszeretgetem, stb. Úgyhogy szerintem elég jól egyensúlyban van a dolog. Különben, említettem azt is, hogy nem egyke gyerek vagyok, tehát amíg én elvonulok kutyázni, ott a 2 másik "csemete" akikkel foglalkozhatnak. Én amúgy sem vagyok szívük csücske szerintem. :D
-nem ismered a kutyámat; röviden azt kell tudni róla, hogy olyan mértékben ragaszkodik hozzám, hogy kb. egy egérlyukba is beköltözhetnék vele, ő akkor is örül annak hogy velem lehet, a körülmények neki másodlagosnak minősülnek csak szerintem, a lényeg én vagyok számára; Otthon sem szokott hisztizni, mert tudja hogy ott vagyok a lakásban, lát és hall szinte állandóan, úgyhogy ebből még nem volt gond- csak az alváskor szokatlan neki, hogy nem vagyok ott, ezért is akarok ott aludni, hogy ebben is jobb legyen neki (meg nekem is). Úgyhogy én biztos vagyok benne (most betegségeitől eltekintve is), hogy nem jobb neki az a szituáció, amelyben nem egy lakásban van velem.
#42-nek köszi a remek ötletet, meglátjuk.
Egyébként mindenkinek írom, hogy az előszobát nem egy sötét lyuknak kell elképzelni, ami teljesen el van zárva a lakás többi részétől. Ezt valamennyire meg is próbáltam szemléletessé tenni nektek. A piros vonal azt jelzi, merre közlekedik a család a legtöbbet, avagy a legforgalmasabb rész, a kutya pedig az előszobában van, ahol még ajtó sincs, tehát rálát a "vonulási" útvonalunkra és így nincs teljesen elizolálva és magányosan, mindig történik valami és ő ezt látja és hallja is. Szóval mintha nézne egy jó tévé műsort, próbálok így gondolni rá. :D
Irracionalis.
Ne gyakran vidd le setalni, ha ott vagy, hanem reggel es este ketszer 1 - 1,5 orara es faraszd faraszd faraszd fussal vele, labdat dobalj neki, foglalkozz vele. Hidd el ugy fog utana orakig aludni, hogy felni fogsz mar nem is szeret.
En kutyaval lakom egy lakasban...megertem anyudekat, hogy ok nem akarnak mindenho kutyaszort latni. Nem tudom mekkora a kutyusod, ha kicsi, akkor biztos van kutyaszallito kosarad es inkabb azzal ervelj ejjel abban lenne az agya mellett ahol te alszol es ajanld fol szuleidnek, hogy mielott elmentek felporszivozol a lakasban a kutya utan még ott is ahova be se teszi a labat.
Ha en lennekaz anyukad es a kutyaval alvassla jonnel es ennyire komoyan akkor biztos beadnam a derekam de elkonyvelnelek bolondnak es sajnalnam magam, hogy ennyire hozzanottel egy kutyahoz:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!