Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek is túlzás, vagy...

Szerintetek is túlzás, vagy ti is hasonlóan cselekednétek?

Figyelt kérdés

A helyzet: egy szobás lakásban élek a kutyámmal. Nagyon össze vagyunk nőve. A fekhelye az én ágyam mellett van közvetlenül, így tudunk mindketten nyugodtan aludni, egymás közelségében.

Karácsonyra hazautazunk a szüleimhez, szintén panel, ők viszont nem kutyások, és csak az előszobában lehet a kutyám, beljebb nem engedik. Ez egy 2,5m x 1m kis helyiség. Itt semmi másra nincs neki helye, csak hogy feküdjön a fekhelyén egész nap. Voltunk már így otthon pár napot, most viszont 2 hetet leszünk ott.

Bár én gyakran leviszem sétálni őt ilyenkor, hogy mozogjon, és ne unatkozzon annyira, de mégsem túl jó neki egy olyan kis helyiségbe kizárva, míg a lakás többi pontján zajlik az élet. Nagyon egyedül van szerintem. A másik meg, hogy az éjjelt is rosszul viseli, mert ő akkor is ott van kint, én pedig bent alszok a szobában az ágyamon. Hallom mindig, hogy sírni szokott utánam, este is, reggel is, és folyton csak fészkelődik, nem tud mélyen elaludni. Érthető, hogy rosszul viseli, mert itthon mindig mellettem alszik. Szóval ott kb. 0-24ben egyedül van, és ezt nem szeretem. Napközben próbálok vele is lenni minél többet, de még ez is kevés. EZért gondoltam, hogy akkor most mellette fogok aludni az előszobában, egy külön matracon. Így leglább este együtt lehetünk, így mindketten nyugodtabban alszunk.

A szüleim viszont nagyon kiakadtak, mikor ezt beadtam nekik, mert hogy megfázok (hűvös az előszoba), meg milyen szégyen már hogy a földön alszok a saját otthonunkban, mit gondolnának mások, stb...

Hát mondom: de mások honnan tudnák meg? Nem kell elmondani senkinek, ha nekik ekkora szégyen ez... Túlzásnak tartják, és nem normálisnak, amit csinálok, szerintük bediliztem. Szerintetek? Miért olyan irreális "vágy" ez? Szerintem nem kéne beleszólniuk, hadd döntsem már el én, hogy hol alszok, őket ez miben akadályozza? Annyira túldramatizálják, pedig nem olyan ördögtől való dolog ez. Csak annyit tudtam nekik mondani, hogy "ti ezt nem tudhatjátok", sosem volt még állatuk, úgyhogy nem ismerik ezt a kapcsolatot, ami kettőnk között van.

Ti mit mondotok, hülyeség és irracionális, amit tervezek, vagy teljesen érthető és egyetértetek velem?

Őszintén!

2018. dec. 12. 22:30
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
18%

" #20-as te beteg vagy!"

Más is mondta, többnyire abberált, elkorcsosult maradi emberek, aki számít annak más a véleménye.

2018. dec. 13. 15:41
 32/45 anonim ***** válasza:
92%

Akkor most a további hozzászólások előtt tudatosuljon bennetek, amit a kérdező írt: hogy egy idős, és beteg állatról van szó! Nem egy akármilyen kutya, és ha az ember felelős állattartó, akkor természetes, hogy szem előtt tartja az érdekeit.

Kérdező, ha úgy gondolod, hogy a kutyádnak segítene, ha vele alszol matracon a földön, akkor én megértem ezt a döntésedet, egy szívbeteg kutyánál különösen fontos, hogy ne érje felesleges stressz.

2018. dec. 13. 19:25
 33/45 anonim ***** válasza:
88%

Én a helyedben kivennék egy panzióban egy állatbarát szobát, ott aludnék a kutyámmal, napközben meg átmászkélnék a kutyával anyámékhoz egy két órákra.

2 hét alatt teljesen megbuggyan bármelyik felnőtt, ha újra a szüleivel kell laknia.

Vegyél ki állatbarát szobát egy hotelben, és minden oké.

Én macskával látogatom a vidéki rokonokat, a cica a hotelszobában marad arra a napi 3-4 órára, amíg rokonozok. Nem cicahotel, hanem rendes, tehát én is velealszom.

Amúgy ez az együttalvásosdi csak addig fog menni, amíg szerelmes nem leszel, kutyával egy szobában kellemetlen szexelni, folyton bezavar,kizárogatni akció előtt meg macera, pláne, ha vonyít/kapar is a szokatlan hangok miatt.

Szóval ez a szülősdi még a legkönnyebben megoldható probléma.

2018. dec. 13. 19:31
 34/45 anonim ***** válasza:
14%

Egyébként én nem aludnék a szívbeteg anyámmal sem minden este, hogy ne érje felesleges stressz a betegsége érdekében.

Én sem kívánnám a gyerekemtől, hogy feláldozzon kitudja mennyi estét és aludjon velem, amíg meg nem halok, csak azért, mert a stressz ronthat a betegségemen. Ahogy azt sem, hogy pelenkázzon, wcre segítsen ki.

Fordítva pedig, ha a kutyát a gyermekednek tekinted sem helyes, hogy elnyomod a saját igényeidet az övé érdekében.

Kell figyelni minden segítségre szoruló szerettünkre, de meg kell tanulni meghúzni egy határt. Ha még 5 évig él a kutyus így, hogy lesz életed mellette?

2018. dec. 13. 19:40
 35/45 A kérdező kommentje:

A pár messze van még, gyerek meg még messzebb.

Egyetemista vagyok.

Hotel a pénz miatt nem jön szóba, mert az út is nagyon drága, hát még 2 hétig megszállni valahol.

Nem vagyunk betegesen össze nőve, sokat vagyok távol napközben, és ezt meg is szokta. Az este viszont mindig egy biztos pont, amikor egyszerre alszunk, egymás közelében. Nem akarom még ezt is elvenni tőle.

Az pedig nem is igaz, hogy csak az ő kedvéért, és ez egy áldozat lenne részemről, ugyanis én is nagyon szívesen aludnék vele, nekem ez nem megterhelő vagy rossz semmiképp sem

2018. dec. 13. 20:15
 36/45 A kérdező kommentje:

#30 ilyen állapotú kutya mellett nem is vallalnék gyereket, felelőtlenség lenne

És mitől lenne olyan munkám? Én nem csak egy képzetlen valaki leszek akinek mindig más állást kell keresnie, mert semmihez sem ért igazán. :D

Sajnos úgy látom, aki akarja, az úgyis félreérti amit írok, bárhogy is magyarázom.

Feltehetőleg az iskolázottság hiányára utal, ha valaki így elveszik a sorok között és nem érti amit olvas.

De a gyengébbek kedvéért még egyszer: nem az egész életünk kielemzésèt kértem, hanem véleményt az ALVÁSRÓL, jelen helyzetben.

Köszönöm azoknak akik ennek megfelelően válaszoltak a kérdésre, még ha nem is értettek velem egyet.

2018. dec. 13. 20:25
 37/45 anonim ***** válasza:
9%

Oké, alvás!

- Hogy alszol idegen helyen, ha nem mehet a kutya? Mondjuk buli után egy pasinál, vagy 1-2 napos egyetemi külső gyakorlat esetén?

- Ha nálad alszik valaki, akkor az, hogy? Te + ő + Fifike?

2018. dec. 13. 20:33
 38/45 anonim ***** válasza:
86%
Az én szüleim is olyanok hogy a kutyanak kint a helye, bár kinti kutyánk is van. De szilveszterkor, nagy viharnál, ha orvosi vizsgalat miatt kell simán engedik hogy akár órakat bent legyen aztán majd fel lesz takarítva a szőr. Két hetet csak kibirna a családod is. Nagyszüleim se szeretik a kutyát a hazba de ha ott vagyunk a kutyanak is mondják hogy bent alszik
2018. dec. 13. 20:57
 39/45 A kérdező kommentje:

Miért aludnék idegen helyen? Nem járok bulikba, és akkor se éjszakáznék egy idegennel.

Ezt meg nem értem, ezt a logikát:

Ha valaki nálam alszik, szerinted a saját ágyamba vagy a kutyáéba fektetem, hogy ekkora probléma ez szerinted?

Van egy vendég matracom, azon szokott aludni a vendég. A kutyának is meg van a maga fekhelye, az ágyam mellett.

2018. dec. 13. 21:17
 40/45 anonim ***** válasza:
77%
Úgy látom, itt a válaszadók többsége nem normális! Dereng nektek az a kifejezés, hogy felelős állattartás? Ezért is van ilyen lehetetlen helyzetben az állatvédelem az országban, mert mindenki így gondolkodik: "csak egy kutya". Ha bármi gond vagy nehézség van vele, sz.rd le, csak egy kutya, majd lesz másik, stb... Pedig teljesen normális a kérdező részéről, hogy nem hagyja magára az idős, beteg kutyáját! Két hét elég hosszú idő, durvának tűnik az előszobás megoldás, de én arra szavazok! Itt elsősorban nem is az a probélma, hogy nem alszanak együtt (bár úgy látom sokaknak ezt nem jutott el az agyáig), hanem hogy a kutya eleve napközben IS el van zárva egyedül az ingerszegény előszobába, és éjszaka IS! Pár nap nyilván nem lenne probléma, de ebben az esetben a 2 hét SOK! Persze ott a séta, de gondolom vendégsében sétálni sem tudtok olyan sokat, mint alapból. Szóval valamiképp ellensúlyozza a dolgot, ha kint alszol vele!
2018. dec. 14. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!