8-9 hetes beagle kutyust szeretném az udvarra szoktatni, hogy tegyem?
2 hete hoztuk el az alomból, azóta a lakásban alszik esténként.(kertesház) Viszont éjszaka többször felébred, nyüszít, éhes minden baja van, nem hagy minket aludni.
Egyszer már próbáltuk estére kivinni a teraszra, udvarra de éjfélig a sírását, kaparást hallgattuk, beengedtük mert így meg emiatt nem tudtunk aludni. Fokozatosan szoktassuk az udvarra, napközben is többször zárjuk ki és majd megszokja, aztán idővel már estére is kint maradhat?
Szia.
Először is, szerintem 8 hetesnél előbb nem szabadott volna elhoznod. Nagyon pici még, félni fog kint.
Nap közben ha szép az idő, rakjatok ki valami fekhelyet neki, hogy aludhasson benne. Ha megszokja, hogy napközben alhat kint, mert ti kint vagytok, éjszaka sem fog félni.De ehhez sok idő kell, szerintem legalább 1 hónap.
Sok sikert!
Az a rongyos dolog, hogy hozzádörgölni az anyjához az nagyon jó ötlet.
Amúgy szerintem is rossz döntés volt beengedni, így nehezebb dolgotok lesz. Mert már tudja, ha nyüszüg, akkor előbb-utóbb be is jut. Az elhozni pedig valóban 8 hetesen kellett volna.
Na már most, ezek után fokozatosan, sok idővel és a nyüszögést "nem meghallva" tudtok csak sikert elérni. Napközben vidd ki, játszál vele és fokozatosan egyre több időre hagyd magára. Legyen olyan is átmenetként, hogy kint vagy, de nem nagyon foglalkozol vele. Legyen kint egy jó kis védett helye, ahová elvonulhat aludni, meg rongyok, játék (nem gumi!). De mindezek előtt jól nézzétek körbe a kerítést, mert ha valahol van egy kis rés, lyuk, akkor ő megtalálja és elmegy. Na és persze ezt többször tegyétek meg, időnként. Mert áshat is magának a szabaduláshoz egy lyukat. Főleg, hogy ha csak valaki kedvesen szól hozzá, ő már menne is vele (ismerősömnek volt).
Sok sikert és kitartást, szükség lesz rá!
Először is, már elhoztad úgyhogy tökmind1, hogy mikor kellett volna elhoznod ne foglalkozz azokkal akik minden alkalmat megragadnak az okoskodásra.
A kiszoktatás nagyon eszerű(és nagyon kemény szívet kíván)
Határozd meg a helyét a házát, vagy azt a helyet ahol ezentúl élni fog, ameddig ilyen baba érdemes elkeríteni háza körül egy olyan területet ahol nem tud kárt okozni magában, vagy másban.Légy alapos mert találékony kutyaák:
http://www.youtube.com/watch?v=mv8KyBpHGv4
Rakd be ebbe az elkerített helyre napközben, és ha benn van dícsérd.Ha a lelkedbek jobban esik pár napig szoktasd oda(szerintem fölösleges a fokozatossag). Majd légy kegyetlen, és éjjelre is hagyd magára.Sírni fog kegyetlenül, de meg fogja szokni.
Amúgy, csak hogy én is okoskodjak egy kicsit alapbetően nem jó választás a beagle kinti kutyának(meg amúgy sem)
Ő egy nagyon családközpontú kutya, kicsit olyan mint a vizsla, nem jó ötlet külön tartani a családtól.
Ráadásul szerintem a legintelligenebb fajta és ha nem értő kezekbe kerül akkor ezt az intelliganciát kizárólag a saját céljaira fogja használni, és rosszabb lesz mint az ördög.
Javaslom, hogy minél előbb menjetek kutyaoviba, iskoláa, és nagyon nagyon nagyon következetesen neveld, hogy örömed is legyen benne ne csak bosszúságod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!