Le tudom szoktatni a macskámat arról, kijárjon az udvarra?
Kiskorában(kb 1 éves koráig)csak bent volt, később kijárkált a teraszra, most meg nap felét kint tölti.
Ezzel az a baj, hogy hiába van kiherélve, sokat harcol a szomszéd macsekokkal a saját területéért, nem mellesleg azok a macskák nincsenek rendesen ápolva, Isten tudja mennyi külső/belső nyavajájuk lehet. Szóval le szeretném szoktatni a kijárkálásról, de ő nem nagyon akar beletörődni a dologba, ergo állandóan az ajtót kaparja. Mit csináljak vele? Tényleg nem akarom, hogy kijárjon. le lehet erről egyáltalán szoktatni?
ha kiszokott és szeret kint lenni, akkor szerintem már majdnem kínzás ezek után bent tartani állandóan...
Az én cicám 1-2 nap után teljesen megőrül, ha nem mehet ki, fejjel megy az ablaknak, állandóany nyávog, mindenki lábába beleharap, és fut az erkélyajtó felé... Megkapja az évi vezettség és kombinált oltásait meg a féregtelenítést, és kész...
De ha mindenáron bent akarod tartani, akkor egyszerűen ne engedd ki, és foglalkozz vele napi 1-2 órával többet bent... Hátha segít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!