Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinálja? Annyira idegesítő.

Mit csinálja? Annyira idegesítő.

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy 3,5 hónapos kutyám. Tényleg nagyon édes baby feje van, de mikor sétáltatom mindenki odajön és elkezdik simogatni, becézgetni, körbenyalatják az ujjukat a kutyával, és ez engem baromira idegesít. Eddig jópofát vágtam hozzá, vagy semmilyen pofát sem vágtam. De tényleg nagyon irritál. Honnan tudjam, h hol volt előzőleg annak az egyénnek a keze. Meg minek fogdossák. Már tök rövid pórázon viszem, de akkor is odahajolnak hozzá. Szólni nem nagyon merek, nem vagyok az a nagyszájú, beszólogatós típus.

Mit gondoltok? Kerültetek már ilyen helyzetbe?

2010. jún. 27. 01:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, velem is volt ilyen. Egyszer nem engedtem oda a kutyát, és mondtam, hogy "elnézést, de még nagyon kicsi, nem szabad simogatni".

Aki megértette tovább ment, aki nem, azt meg leosztottam.

Egy kisbabát sem simogatunk meg, mert szembe tolják a babakocsiban. Ennyi.

Ha megkérdezi az illető, és Te megengeded, akkor simogathatja!!!

Állj a sarkadra, a Te kutyád, a Te felelősséged.

2010. jún. 27. 01:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen ismerős. Az egyetlen amit tehetsz hogy erőt veszel magadon és rájuk szólsz, a kutyát NE simogassák főleg nem kérdezés nélkül! Én ezt teszem. Meg kikerülöm az embereket jó nagy ívben. Nem kell beszólni! Csak udvarisan: "legyen szíves ne simogassa kérdezés nélkül" és menj tovább! Ha nem állsz meg akkor mennek utánad vagy mi? Ha valami olyat csinálnak amit a kutyának nem szabad vagy veszélyes neki akkor nem is kell az emberhez beszélni, a kutyádra szólj hogy nem szabad, vedd fel, tedd arrébb stb!

Elég sok baj lehet ebből de ha nem akkor is a te TULAJDONOD. Ennyi. Borzalmasak az ilyen bunkó emberek.

És ne hallgass a többi válaszolóra, aki szerint majd irigy és bunkó leszel. Minden jogod megvan ehhez. Nekem is vannak ilyen problémáim, és ezért itt mindenki leszólt.

2010. jún. 27. 01:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen húzd közelebb magadhoz a kutyust, közben mondd, hogy ne simogassa, mert pont most mentek az állatorvoshoz/bolhás/harap, ami könnyebb neked. Én simán rá szoktam szólni emberekre, hogy a személyem elleni tiszteletlenségnek tartom, ha a kutyámat az engedélyem nélkül nyaggatják. Mondjuk én a Nyugati pu. mellett lakom, és arrafelé főleg részeg félcsövesek jönnek "kutyázni", őket muszáj elzavarni, piszkosabbak lehetnek, mint bármelyik kutya tappancsa... Ne szégyenlősködj, szólj rá a modortalan nénikékre is, te kutyád, te felelősséged.
2010. jún. 27. 01:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked szimpatikus valaki vagy valami olyan van engedd meg nyugodtan,persze csak ha megkérdezték.Velem is ez volt pécsen ertvárosba minden ember megállt és félórát/órát simogatta kérdezősködött nekem is elegem volt.
2010. jún. 27. 01:52
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

én is utálom. főleg amikor már messziről hallom "de picik".. de én a gyerekeket nem bírom legjobban. futnak a kutyáim felé sikítozva.

volt olyan is hogy egy öregember odahívta az egész családját (6an voltak)..

utálom amikor fél órán át lesegetik őket :)

úgyhogy most már mindent a szemnek semmit a kéznek elv alapján sétálunk :D vagy úgy csinálok mint a ki nem veszi őket észre, vagy megmondom, hogy sietek, vagy ha gyerekek jönnek felveszem a kutyáim és gyorsan odébbállunk, vagy simán megmondom, hogy ne simogassák meg, vagy menjenek oda ahhoz a dobermannhoz, aki ott jön velünk szembe, simogassák meg őt :) erről még egy oldalt lehetne írni, milyen idegesítő emberek vannak :D

2010. jún. 27. 08:23
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Milyen fajta? ha valami öleb, vagy nagyon "aranyos" kutya, akit mindenki szeret, akkor nehéz űgy. Ha valami "vadállat", akkor mondhatod, hogy nem vállalsz felellösséget, ha letépi az egyik ujját az illetőnek! Nekem a bullterrieremhez senki nem jön oda, mert ahogy kinéz, sokan utálják, de nekem pont ezért tetszik! :)
2010. jún. 27. 08:49
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is küldd el őket a kutyámmal is szoktunk sétálni minden féle gyerekek jönnek oda hozzám és fél órákat simogatják olyan szar meg a fülét huzzák de én rászólok hogy ne simogassátok szerintem neked is szólni kéne én se vagyok beszólogató tipus
2010. jún. 27. 08:53
 8/11 Akiteki ***** válasza:
34%

3 és fél hónapos kuty már gondolom minden oltáson túl van.

Baja nem lesz attól, hogy megsimogatják. Viszont esélye van rá, hogy normális, emberszerető kutyává válik. Szocializációnak hívják. Mikor viszem magammal a kölyköt, direkt biztatni szoktam az embereket, hogy simogassák meg, hagy szokja.

Persze ez nem mindenkinek fontos, nekem lényeges tulajdonság, hogy egészséges jellemű, nem mindenkire támadó idegbeteg kutyáim legyenek.

2010. jún. 27. 10:08
 9/11 anonim válasza:
100%
Ha nem szereted, hogy simogatják, akkor kérd meg őket udvariasan, hogy ne tegyék.
2010. jún. 27. 12:35
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó előtti, szocializált úgy is lehet a kutya hogy azok simogatják meg akiket a gazda akar és nem boldog, boldogtalan. Akit nem simogat meg mindenki az már vadállat lesz?
2010. jún. 27. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!