Milyen kutyát lehet jól tartani panelben, akivel el lehet járni sportolni, futni, túrázni is?
Nem saját tapasztalat, de az agarasoktól én is azt hallottam, hogy amikor kell, száguldanak, de ha ez megvolt, nyugalomban elvannak a TV előtt is.
Túra és a panelkutyák: csapatos túra közben egyszer egy panelban tartott westie-vel és egy magyar vizslával hozott össze a sors. A westie kb. 20 km után már minden lehetőséget megragadott a pihenésre, a vizslának minden megállásnál botot dobáltak, annyira pörgött még. Úgy 35 km körül a westie már csak keservesen vánszorgott, a vizsla még oda-vissza rohangált és a túra végén sem volt hulla. Úgyhogy ha a kérdező komolyabban túrázik, megértem, ha nem akarna ezzel egy kis testű társasági kutyát terhelni.
Szóba jöhet menhelyi is?
Én egy 25 kilós ilyen jellegű keveréket hoztam ki onnan, és lételeme a mozgás, kiváló sportkutya lehetne:
Szóval ha nem kell feltétlenül fajtatiszta, akkor ajánlom a menhelyeket, gyepmesteri telepeket, állatvédő egyesületeket, fajtamentóket. Rengeteg aktív kutyusuk van!
Itt is keresgélhetsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!