Külboka törés (1,5 hét fekvőgipsz,3 hét járógipsz) után mennyi ideig kell gyógytornára járni, és milyen hosszú idő után lehet újra normálisan sportolni?
Figyelt kérdés
#sport #lábtörés #törés #gyógyulás #gyógytorna #gipsz #rehabilitáció #járógipsz #fekvőgipsz #külboka
2016. aug. 26. 16:10
1/5 anonim válasza:
Milyen sport? Sakkozni kozben is lehet.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ! ...
Nyilván olyanra gondoltam, amihez mindenképp kell használnom a lábamat, pl futás, biciklizés, aerobik, torna, röplabda, stb.
2016. aug. 26. 16:38
3/5 anonim válasza:
Ez függ az életkorodól, az edzettségedtől, a sérülés milyenségétől, stb. Hónapokban mérik a gyógyulást, a gyógytornát hetekben. Nem szabad siettetni, a csontok lassan gyógyulnak. Amikor gyógytornászhoz kerülsz, a gipsz levétele után, akkor többet fogsz tudni, mert a gyógytornász a legelső kezeléskor felméri az állapotodat, a gyógyulás mértékét. A gyógytornászoknak általában nagy tapasztalata van, és a tornásztatás közben lehet dumálni is, mig az orvosnál alig van idő beszélgetésre.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)
2016. aug. 26. 19:50
5/5 anonim válasza:
Én csak annyit tudok segíteni, hogy elmondom, nekem hogy volt. Én két hónapig feküdtem gipszben, két csavarral, szintén a külbökám miatt. November közepén vették le a gipszet, január környékén már kezdtem futni (nagyon sántítva, de futni), áprilisban pedig már a csavarok nélkül fociztam. Nekem ez fél év volt, de a tiéd nem tűnik ennyire komolynak, egy-két hónap lehet talán. De a tuti az, ha a dokidat vagy a gyógytornászodat kérdezed :)
Gyógytorna pedig valószínűleg addig fog menni, amíg a bokád visszanyeri azt a mozgástartományt, ami a baleset előtt megvolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!