Gördeszkás sérülés, mennyi idő alatt gyógyul meg? Szárkapocscsont-törés! (töbi lent)
14 éves fiú vagyok. Holnap lesz két hete, hogy gördeszkázás közben néhány fokos lépcső magasságból "ugrattam", de talajfogásnál alámfordult a bal bokám. Rátudtam állni. A fájdalmaim ellenére hazasétáltam. Mire hazaértem a bokám és környéke majd' 3X-ára dagadt a másikhoz képest.
Az biztos volt, hogy irány az ügyelet, de az nem, hogy miként. Végül úgy láttuk jónak, hogy egyszerűbb és gyorsabb ha édesapám visz be az ügyeletre.
Vágül nem SZTK-s ügyelet helyett kórházi ügyeletre vitt be apám. Ott megvizsgáltak, Kiderült, hogy eltört a szárkapcscsontom. Szerencsére műteni nem kellett. Az éjszakát bent töltöttem. (elővigyázatosságból)
Fekvőgipszet kaptam, amelyet holnapután vesznek le.
Kapok-e járógipszet? Ez is combig érő lesz vagy csak a térdemig fog érni? Mikor mehetek iskolába? Mennyi idő alatt fog teljesen rendbe jönni? Lesz-e még valaha olyan a lábam mint amilyen a törés előtt volt?
Tapasztalatokat, tanácsokat előre is köszönöm!
"Holnap lesz két hete, hogy ... alámfordult a bal bokám." "eltört a szárkapcscsontom." "Fekvőgipszet kaptam, amelyet holnapután vesznek le."
Várhatóan tárdig érő járógipszet fogsz kapni 6 hétre. Ebben már mehetsz iskolába. (Eleinte ajánlott a mankó is, de azért járógipsz, hogy ráléphetsz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!