Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Gördeszkás sérülés, mennyi...

Gördeszkás sérülés, mennyi idő alatt gyógyul meg? Szárkapocscsont-törés! (töbi lent)

Figyelt kérdés

14 éves fiú vagyok. Holnap lesz két hete, hogy gördeszkázás közben néhány fokos lépcső magasságból "ugrattam", de talajfogásnál alámfordult a bal bokám. Rátudtam állni. A fájdalmaim ellenére hazasétáltam. Mire hazaértem a bokám és környéke majd' 3X-ára dagadt a másikhoz képest.

Az biztos volt, hogy irány az ügyelet, de az nem, hogy miként. Végül úgy láttuk jónak, hogy egyszerűbb és gyorsabb ha édesapám visz be az ügyeletre.

Vágül nem SZTK-s ügyelet helyett kórházi ügyeletre vitt be apám. Ott megvizsgáltak, Kiderült, hogy eltört a szárkapcscsontom. Szerencsére műteni nem kellett. Az éjszakát bent töltöttem. (elővigyázatosságból)

Fekvőgipszet kaptam, amelyet holnapután vesznek le.

Kapok-e járógipszet? Ez is combig érő lesz vagy csak a térdemig fog érni? Mikor mehetek iskolába? Mennyi idő alatt fog teljesen rendbe jönni? Lesz-e még valaha olyan a lábam mint amilyen a törés előtt volt?

Tapasztalatokat, tanácsokat előre is köszönöm!

2015. febr. 21. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel két hét múlva térdig érő járógipszet kapsz. Mehetsz suliba, és 6 hét után végleg leveszik a gipszet.
2015. febr. 21. 12:55
 2/5 anonim válasza:

"Holnap lesz két hete, hogy ... alámfordult a bal bokám." "eltört a szárkapcscsontom." "Fekvőgipszet kaptam, amelyet holnapután vesznek le."

Várhatóan tárdig érő járógipszet fogsz kapni 6 hétre. Ebben már mehetsz iskolába. (Eleinte ajánlott a mankó is, de azért járógipsz, hogy ráléphetsz!)

2015. febr. 21. 13:01
 3/5 anonim válasza:
Járógipszet fogsz kapni. Evvel már mehetsz iskolába!
2015. febr. 21. 16:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Igazatok van, figyelmetlen voltam. Bocs.
2015. febr. 21. 16:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy egyszerû bokaficamom volt. Egy kétig nyitott, háromig zárt utána egy hónapig járó. Persze az orvos javasolta a napi 1 órás sétát én helyette kosárlabdáztam. Mikor mentem az utolsó vizitre levétel elôtt el is kerekedett a szeme :) megkérdezte mit csináltam, hogy még az izomzatom is megmaradt. Én erre annyit mondtam kosaraztam. Elégedett volt és csak egy hónapig írt ki könnyített tesire utána újra röplabdáztam, mint a baleset elôtt. Még tornára se jártam mert mozgatni is tudtam. Persze a röpi mellett a kosaras rugózással gyors funkció nyerést produkáltam. Mind ez decemberben történt, tavaszra ismét a régi voltam és a leggyorsabb váltófutók közé be is kerültem :) 16 voltam mikor megtörtént. Az miatt el se kezdhettem vezetni :( de nyáron 17-re ténylegesen 100% lett a mozgása is és az alkalmasságin így sikerült keresztül jutnom :). Összegezve kb 3 hónap volt mire fizikailag helyre jött, de sokáig vigyáztam rá a kellemetlen emlék miatt.
2015. febr. 22. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!