Milyen kutyát lehet jól tartani panelben, akivel el lehet járni sportolni, futni, túrázni is?
De segítek, ha egyedül nem megy:
- Nem akarok szobacirkálót, mozogni szeretnék a kutyával
- De egy ölebbel nem tudok mit kezdeni, akit nem tudok magammal vinni mozogni, mert hamarabb elfárad, mint én.
- olyan kutyát választok, akinek jó lesz mellettem, és nem kell végigcipelnem egy kisebb-nagyobb túrán sem, és nem pattog az apró termete miatt... :-)
Mintha egy kisebb kutya teljesen alkalmatlan lenne a mozgásra... húgomék a yorkiejukkal túráznak 20 kilométereket, egy barátnőm a havanese-ével fut 10 kmt, múltkor szintén ez a barátnőm egy futóveresenyen tacskóval futó versenyzőt látott. Nagyon nem kéne őket lenézni...
Nehogy összevesszetek! Szerintem simán lehet kistestű kutyával is futni, meg túrázni, de ha a kérdező nagyobbat akar, akkor válasszon nagyobbat. Egy előző hozzászólásomban javasoltam a felnőtt kutya örökbefogadását ideiglenes gazditól. Annyit még hozzátennék, ami most jutott eszembe, hogy a kutya vételbe/örökbefogadásba bele kell kalkulálni, hogy bármilyen termetű kutyáról van szó, kölyökkutyát nem szabad futtatni. Vagy legalábbis csak nagyon mértékkel, mert az ízületeinek nem tesz jót.
Szóval ha minél hamarabb elkezdenél a kutyáddal sportolni, akkor mindenképpen felnőtt kutyust, de legalább egy éveset javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!