Mi ez a klikker mánia?

A klikker nem a jutalmat helyettesíti.
Hogy veszed rá a kutyát szavakkal hogy távolodjon el tőled, menjen a villanykapcsolóhoz, ugorjon fel és kapcsolja le? Klikker nélkül ezt hónapokig kínlódhatnád vele, mire rájön, klikkerrel ha már be van rá etetve, egy-két alkalom egy pörgősebb kutyánál, de egy lassabbnál is egy hét.
Én nem fogom leírni a menetét, könyveket írtak róla, ha érdekel, elég vékony, olvasd el. Anélkül úgysem szabad nekikezdeni.

Félreértetted. A klikker nem arra való, hogy végrehajtsa a kutya a tanultakat, hanem hogy könnyebb legyen tanítani. Miután megtanulta, végre fogja hajtani klikker nélkül is. Aki klikkerezik, az általában be szokott vezetni egy úgynevezett "klikkelő szót", ami rövid és helyettesítheti a klikkert, amikor az épp nincs kéznél. Ilyen pl az "Úgy!", gyorsan, röviden hangsúlyosan kiejtve.
Mindezektől függetlenül egy komplett feladat végrehajtása után megehet a "nagyon ügyes vagy" egy nagy simizés kíséretében.
Szerintem te csak azért nem tartod jó dolognak, mert nem ismered.

Én azt vettem észre h azok szidják alapvetően a klikkert akik rosszul alkalmazzák, így a kutyát csak összezavarják és úgy tényleg nehezebben megy a tanulás.
(azért az nem véletlen h a delfineket is klikkerrel tanítják - pontosabban onnan vették át a kutyázásba)

Én csak azt nem értem,hogy mondjuk klikker nélkül,jutalommal is elérhető uyanígy a dolog,nem? pl az ültetés. ha a kutty leül,klikk-juti. De ha klikk nélkül juti van,akkor is rájön,nem?
Vagy így egy idő után a klikker hangja lesz a jutalom?

A klikker nagysága nem az alap dolgok tanításában van. Ültetni bárki meg tudja tanítani klikker nélkül a kutyáját.
De pl ilyen trükköket sokkal nehezebben tanul meg a kutya:
http://www.youtube.com/watch?v=S6gt5zR4TTw&feature=related
Ezen kívül aki jól használja a klikkert az gondolkodásra is tanítja a kutyát. A kutya folyamatosan azon fog gondolkodni amikor tanítod, h te most éppen mit is szeretnél tőle, próbálkozni fog ezzel azzal, egész addig amíg nem látja rajtad (kapja a klikket), h igen ez az, ezt kell csinálnom :o)

egy hülyeség az egész ... rosszul használva -ahogyan ezt oktatják még a népszigetiben is- csak károkat okozhatunk! sok-sok elkényesztetett ételfixált, hiperaktív, túlizgatott, viselkedészavaros kutya szaladgál az utcákon, akik a kutyasulin kívül lesz@rják a gazdájukat-a klikker segítheti a kondicionált készségek fejlesztését de elnyomja a kutya ösztöneit, valódi természetét nem hagyja érvényesülni!
lehetséges a nem kártékony használata csak sajnos ezt nem tanítja senki, ha ezt felismeri és megérti valaki akkor azt is érti, hogy felesleges is-a "klikkermánia" csak egy lehúzás, egy bevételi forrás az ezzel dolgozó kutyaiskoláknak(na meg a kínai népköztársaságnak akik az 5 forint értékű műanyag vacakból csináltak így 500 forintot:) semmi több! Bármire megtanítható egy kutya klikker nélkül is, sőt az így képzett kutyák sokkal kiegyensúlyozottabbak, magabiztosabbak és csak a szeretett embertársra és a munkára figyelnek, nem arra, hogy hol a tartget, vagy a klikker vagy a jutalom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!