Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a klikker mánia?

Mi ez a klikker mánia?

Figyelt kérdés
Mostanába folyton ezt nyomatják. Mitől jó, hogy megnyomod, és kap egy falatot? Anélkül is leet tanítani egy kutyát nem?
2010. jún. 25. 20:15
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet , különben erre a kérdésre én is kíváncsi vagyok.
2010. jún. 25. 20:16
 2/40 anonim ***** válasza:
lehet igen,csak a hangot is megszokja,de nélküle is leeht.
2010. jún. 25. 20:23
 3/40 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld ki, a kutyus hamar megfogja tanulni a trükköket.
2010. jún. 25. 20:24
 4/40 anonim ***** válasza:
12%

Én csak ennyit mondok: próbáld ki és rájössz.

de az fontos h ez nem csak egy kütyü amit nyomkodsz, előtte rá kell vezetned, be kell építened a feltételes reflexet. Nem tanultál még etológiát, valószínű ezért nem érted.

2010. jún. 25. 20:34
 5/40 A kérdező kommentje:
Nem, nem tanultam... De, most a kajával jutalmazol, akkoris meérti a kutya, lealábbis az enyém 2-3x ra már érti mit akarok tőle. Ettől a klikkertől miket tud majd? Elsőre kinyitja az ajtót, és felkapcsolja a villanyt?
2010. jún. 25. 20:40
 6/40 anonim ***** válasza:
83%

Én két évvel ezelőtt láttam meg egy boltban, de akkor nem kellett. Aztán nemrégen láttam a népszigeti kutyasulisok azzal képeznek, gondoltam megér 500 Ft az a sz@r, kipróbálom én is. A kutyám 3 évig járt kutyaiskolába.Megtanulta az Ült,és a Feksziket, meg a Pacsit. Kipróbáltam a klikkert, 3 nap alatt 5 trükköt tanult meg.

Ajánlom mindenkinek. Ha nemjóó, 500 Ft-ot megért ;)

Tényleg nagyon népszerű lett, de szerintem csak azért, mert most a népszigetisek nagyon behozták, el akarják terjeszteni, a sok tapasztalatlan gazdi, meg mind hozzájuk fordul, hogy mi a csudát kezdjünk egy ilyen vacakkal? Ezrt van most klikker mánia, mert gazdasági válság, a kutyasuliknak meg kell a pénz.

Meg amúgy is sokkal modernebb egy ilyen kis kütyüvel oktatni, mint a hagyományos módszerekkel.

Anélkül is tudod tanítani a kutyád, de a klikker nem kényszerből tanít.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=pkPNa4DBFHI

http://www.youtube.com/watch?v=AUtPKbMwnRo&translated=1

http://www.youtube.com/watch?v=Gk4lyQmwBE4

Meg tudnád ezeket tanítani neki hagyományos módszerrel, úgy, hogy a kutya önszántából csinálja azt, amit ?

2010. jún. 25. 20:43
 7/40 anonim ***** válasza:
Én nj-vel kutyázok. A kutya kajás ezerrel. Labdás is kellően. Én is úgy voltam , megy a kaja, minek még előtte egy plusz jel?Aztán megpróbáltam a pózosok gyorsításánál. Hát, bejött......... Talán az a hang valamiért jobban tetszik a kutyának megerősítésnek.
2010. jún. 25. 21:08
 8/40 anonim ***** válasza:
79%

Csak a lényeget nem írta le eddig senki:

A klikkerrel el lehet kapni akár azt a tizedmásodpercet is, amikor a kutya jól csinálja amit várunk tőle, így jutalmazhatunk olyan mozdulatokat és viselkedésformákat, amiket másképp nem tudnánk jutalmazni.

Amúgy a klikkerezés nem annyiból áll, hogy veszek egy ilyen kütyüt és nyomkodom! Ezt is meg kell tanulni használni. A klikkeres tanításnak 6 különböző fajtája van:

- elkapás

- megvezetés

- célkövetés

- formálás

- modellezés

- utánzás

Hogy melyiket használjuk, az függ a tanítani kívánt trükktől és a kutyától is. Akit komolyabban érdekel a dolog az vegye meg a "Klikk!" című könyvet, abban minden benne van!

2010. jún. 25. 21:32
 9/40 anonim ***** válasza:
56%
1 másik lényeges dolog még az, hogy ha tanítod a kutyád klikker nélkül, akkor is megerősíted dícsérettel, pl.: ül! a kutyád leűl, erre te: okos kislány/kisfiú és jutifalat. Így is lehet tanítani! De! A klikkerrel azért olyan gyorsan tanítani, mert a megerősítés hangja, a "klikk" mindig ugyan úgy szól és megérti, hogy jót csinált. Ellenben, ha szóban dicséred, nem tudod mindig ugyan abban a hangsúllyal, hangnemben és erősségben mondani és a kutya nem érti meg mindig a dicséretet.
2010. jún. 25. 22:03
 10/40 anonim ***** válasza:
Igen, a klikker hangja egyértelmű, rövid, jól hallható és különbözik minden más környezeti zajtól.
2010. jún. 25. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!