Miért nem ajánják az amstaffot?
Panelban lakom, de több szomszédomnak is amstaffja van.
Miért esnek nekem rögtön itt gyakor kérdéseken, hogy "nem az harap, lakásba nem adják oda" ?
Ez a fajta nem elsőkutyás gazdit kíván. Szerintem kezd kicsiben, legyen elsőnek pl tacskó. Az kistestű, de van legalább olyan makacs, mint egy staff. Ha azt meg tudod kitűnően nevelni, márpedig időd az lesz hozzá, mert a szüleimé már 14 éve koptatja az udvart, akkor jöhet egy kicsit nagyobb testű eb. :)
Azért ne vegyél bullt, mert az menő, meg félelmetesen nézel ki vele. Ha nem bírsz majd vele bizony téged is elővesznek.
Ne feledd, elsőnek ne a kutyával válj félelmetessé, te magad érd el, hogy tiszteljenek.
Sok sikert!
A válaszolók fogadok hogy fiatalabbak a kérdezőnél.. nagy az isten állatkertje.
Ne itt rinyáljatok egy gyereknek, hanem az oviban
Nem tudom a Huskyktól hogyan kerültem ide de oké. Hiába ugattok az a gyerek, legalább nem a kib*szott plázába jár, hanem állatokkal foglalkozik.
Gondolom akik bántják sosem volt kutyájuk.
Az olyan emberekre létszámára mint ti, pedig bizony ráférne a ritkítás, ezt a kutyás témán kívül mondom.
7 milliárdból egy-kettőt senkit se hiányol. Az amstaff tökéletesen alkalmas erre, jó választás, ne hagyd magad!
Annyira nem ismerem az amstaffokat, de ahogyan kivettem ezért nem ajánlják, mert az amstaff egy nem hozzá értő kezekben és következetes/tudatos nevelés hiányában kifejezetten köz veszélyessé válhat. Egy tüneményes, család centrikus kutya, de akkor, hogyha megfelelő kezekben van. De ez csak a rendes tenyésztőktől való kutyákra igaz javarészt!
Ha első kutyás vagy, esetleg nem érdekel annyira a kutyázás, hogy elegendő időt szánj rá, vagy inkább divatkutyának kell... - nem hiszem, hogy egy tenyésztőtől fogsz kapni kutyát. Ha látja, hogy határozott vagy és komolyan gondolod, akkor nincs gond.
Viszont a szomszédaid java részének feltételezhetően (sőt, biztos) szaporítótól van kutyája. És itt a gond. A szaporítóktól származó túltenyésztett kutyák miatt, akik nem hozzáértő kezekben "nevelődtek" (ami még nagyobb gond) van az amstaffnak rossz híre.
Szóval ha komolyan gondolkozol benne, csak írj rá egy rendes tenyésztőre, hogy beszélgessetek el a témában. Fel fogja tudni mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!