Már nincsen. Korábban jogszabály határozta meg, hogy mely fajták minősülnek veszélyes ebnek, és azokat kellett pórázon szájkosárral sétáltatni. De mára már megváltozott a szabályozás és csak azok a kutyák minősülnek veszélyesnek (vagyis pórázzal és szájkosárral kell őket sétáltatni), amelyeket az állatvédelmi hatóság EGYEDILEG annak minősített.
2018. máj. 4. 09:15
5/7 A kérdező kommentje:
Nekem is pitem van, és nem tudtam ilyen törvnyéről.
Az utcán megszóltak, hogy kötelező ezekre a szájkosár, törvény írja elő, és fel fog jelenteni.
2018. máj. 4. 09:16
6/7 anonim válasza:
4-es: póráz MINDEN kutyára közterületen kötelező!!!
Szájkosár akkor kötelező, ha veszélyessé van nyilvánítva az eb, vagy ha tudod, hogy veszélyes másokra (állatra vagy emberre).
De ez nem fajtafüggő.
2018. máj. 4. 10:26
7/7 anonim válasza:
Egy szóval nem írtam, hogy nem kell póráz, semmi szükség a kioktatásra. Arra utaltam, hogy a veszélyes kutyát szigorúan pórázzal és szájkosáron kell vinni. Még a kijelölt kutyafuttató helyeken is, ahol képzeld el, a nem veszélyes kutyákat el lehet engedni, hogy futhassanak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.