Magyarországon tiltja a törvény a kutya- és a macskaevést?
Bocsánat...
Kanozni=kínozni... :P
Valamikor hallottam ilyesféle törvényről,de,hogy pontosan van e és hol található sajnos nem tudom.
DE!Számomra édes mindegy,hogy tilos vagy nem,mert a fejemben nem fordulna meg a szeretett állatomat megölni és megenni...Elég beteg vagy ha neked ilyen kérdések vetődnek fel...
Az állatvédelmi törvényből:
11. § Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható
oknak, körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém
termelése a hagyományosan e célból tartott állat esetében, az állományszabályozás, a
gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek kontrollja, valamint az azok ellen
való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása és a
tudományos kutatás. Kutya és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése
nem minősül elfogadható oknak, körülménynek.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként szerintem mindenki olyan húst eszik, amilyet szeretne. A kutya és a macska magasabb rendű állat (emlős), valószínűleg nem finom a húsuk, és sokan kötődnek a szeretett háziállatukhoz, ami érthető is. De az ilyen tiltások hasonlítanak a vallási eredetű tilalmakhoz is, mint az indiai szarvasmarhaevés tiltása.
Egyébként gondolom importhúst lehet fogyasztani.
Egyél import húst,de lehetőleg fertőzöttet!
Az emberhús is biztos finom,hisz a kannibálk zabálják...importálj azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!