Hogyan tudnám betanítani a kutyámat, hogy elkapja, elkergesse a macskákat?
Ha jon a cica, kergessetek egyutt a kutyaval!
Megneznem!!!
A kutya alapból nem tűr idegen cicákat az udvarban. Ha eddig nem hajlott rá, nem hiszem, hogy bántaná őket (szerencsére). Ha látja, hogy te elzavarod a cicákat, segít, rájön, hogy a gazdi nem szereti ha itt vannak és akkor talán elkergeti őket.
De ez változó, náluk pl macseszuralom van. Pedig van egy 25 kgos ebem, de a macskánk karma az szent.
Egyébként lehet kapni macskarisztó sprayt, amivel ha körbefújod a homokozót stb, a cica messziről elkerüli. Ilyen még a grapefruit, a héját vagy illóolaj formájában sprayzd a gyerekcuccok köré. Sok természetes dolog hatékony még, keress rá a neten.
Kiírtani meg ne akard őket. Gondold el, neked milyen rosszul esne, ha a szomszéd akarná elkapni a kutyádat.
Az én macskámat egyszer próbálta meg elkapni egy kutyus, nekünk kellett kimenteni a kutyát, mert a macsesz majdnem kikaparta a szemét. Szóval ezzel ne próbálkozz.
A homokozót takard le, amikor nem játszik benne a gyerek. A macskákat meg a saját érdeketekben érdemes féregteleníteni. A férges, rühös macskák valószínűleg kóborcicák, azért vannak olyan rossz állapotban. Hozzánk is szoktak járni ilyenek, nálunk kisgyerek ugyan nincs, de a saját macskáim miatt inkább időközönként megetetem az idegen cicusokat is féregtelenítő pasztával feldúsított kajával, és rakok a tarkójukra élősködők elleni cseppeket.
Én is állatvédő vagyok, de én senkinek sem rontok neki. Mindenkit megértek, még az állatkínzókat is (ettől függetlenül meg van a véleményem és az elképzelésem róluk).
Normális, hogy a gyermeked meg szeretnéd védeni a baciktól. Sajnos, ha a kutya alapra macskabarát, akkor ez kutyával lehetetlen! Te meg nem állhatsz őrt a nap 24 órájában, hogy elkergesd őket.
Az ismerősömnek bevált, de ő eleve macskapárti volt, viszont a gazdiknak azért jól beszólt ;):
Befogta a macskákat és mindegyiknek lenyomott a torkán egy féregtelenítő tablettát. (100 forintért lehetett kapni, azt hiszem három-négy macska ólálkodott arrafelé... kapott macskacsapdát egy állatotthontól) És ez két szempontból hasznos volt:
A macskák féregtelenítve lettek, nem jelentettek veszélyt.
Második szempontból a macskák attól a perctől fogva megutálták őt, és elvétve hagyták ott végterméküket az udvarán, de persze nem voltak férgesek.
De később a macskák meggondolták magukat és újra ügyes-bajos dolgukat a lábtörlőre és egyéb helyekre végezték (abban a családban is volt kisgyerek), ezért a hölgy kitett egy tálban macskaalmot. A kisgyereknek megmondta, hogy ahhoz ne nyúljon, mert rossz, nem is nyúlt hozzá, a macskák meg csak az alomra mentek...
Nem tudom, hogy nálad mennyire fog beválni, megértem, hogy nem akarsz pénzt áldozni más macskájára, de a féreghajtó árát a gyerekedre áldozod, hisz most ő a fontos, nem a macskák. A kutyát lehetetlenség felhergelned, ha nem akar macskát kergetni nem fog. Én azért ajánlom ezt a viszonylag olcsó megoldást, mert pld. más, macskariasztók sokkal drágábbak, elromolhatnak stb.
A mi kutyáink eleve macskaellenesek, ettől függetlenül a mi macskáinkkal alszanak (hozzáteszem, a szomszédban most született baba, eddig az egyik cicánk odajárt, most, ha kell bezárjuk és csak este engedjük ki, macskabiztossá tettük a szomszéd házat, de a mi cicáink oltva, féregtelenítve vannak. Mi próbálunk úgy macskázni, hogy másokat ne zavarjon, de a cica se legyen túl sok mindenben gátolva. Szerintem meg lehet ezt oldani, csak nehéz kitalálni a gazdákat. Mi cicusainkon nyakörv van a nevemmel, címemmel, telefonszámommal ellátva... csak némely gazda semmire sem képes. Tényleg sajnálom, tényleg veszélyt jelent a pici számára a macskaürülék, próbáld kerülni, ha almot kiteszel, akkor abba fognak üríteni, az, hogy a homokra mennek ösztön. Gondolom este császkálnak az udvarban, ezért ajánlom, hogy fedjétek le a homokozót, macskaalmot ki! Vagy tegyél ki kaját, rakd bele a féregtelenítő tablettát, aztán megeszik. Valahogy mindenképp féregteleníteni kell őket, mert nagyon veszélyes férgek vannak, amik felnőttekre és kisgyerekre még inkább veszélyesek!! A gazdi pedig olvasgasson a felelős macskatartásról!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!