Nem megy. Nem tudom betanítani a kutyám?
Szerintetek hogy lehet megtanítani a kutyámnak azt hogy a lábam mellett sétáljon? vagy esetleg a "helyedre" parancsot??Az ül parancsot tudja meg azt is szeretném neki tanitani hogy öl és elmegyek messzire és mondom neki hogy marad és ő marad.
Vagy hogy mikor kint játszunk a mezőnn ne rögtön rohanjon ki az utra hanem ha eldomom pl labdát visszahozza????
Helyedre: fogod a jutalomfalatot megmutatod a kutyának , és bedobod a helyére a kaját és mondod hogy "helyedre" , a kutya bent a helyén pedig megkapja a jutalmat.Ezt ismételgeteg amíg le nem esik neki.
Helybenmaradás: először fektetésből kezd el tanítani neki , lefekteted és mondod neki pl hogy "marad" szembefordulsz vele , és ott álsz.Amikor már stabilan fekszik így , akkor csalhatsz a távolságon egy kicsit , aztán megint egy kicsit és így tovább.Ami fontos még itt , hogy mindíg más ideig legyen kifektetve a kutya , mondjuk először 2 percre , aztán a következő alkalommal 4-re , aztán csak 1 percre és így tovább.
nekem a helyedre,kifelé,maradj-ot egyik kutyámnak se kellett megtanítani,valahogy tudták egy idő után,hogy mit akarok.sőt a lábamnál sétál póráz nélkül,ha azt mondom neki,hogy szééépen.csak akkor megy el,ha azt mondom h jólvan,vagy mehetsz...és ezt se kellett neki tanítani.
de a mai napig nem tudom honnan tanulta meg:-O
1. válaszoló: köszi meg kell próbálnom ;)
2. válasz.: nekem eléggé rohanós kis dögöm van:D ez igy nem könnyü nekem xD:D
Mennyi idős a kutyád?
Ha maradra utasítod a kutyát, mindig menj is vissza hozzá Nagyon sokáig nem szabad elhívni .
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!