Miért fél tőlem a kutyám?
Valami biztosan történhetett, hogy hirtelen megváltozott.
Gondold végig, hogy járt, mit csinált, milyen élmény érhette.
Nem lehet, hogy tüzel? Akkor is meg szokott változni a viselkedésük.
Nekem is hátravágja magát, bár mondjuk belém "szerelmes".
Próbálj meg neki pozitív jelzéseket küldeni, de ne jópofizz túlságosan, mivel nem hülyék.
Kérlek pontozzatok fel.
Valami lehet a testbeszédeddel, vagy ilyesmivel, vagy egész egyszerűen történhetett valami a jelenlétedben amihez neked nincs közöd, de veled társította. Olyasmire gondolok, hogy megtámadta egy másik kutya és te nem tudtad megvédeni, vagy akár csak mittudomén ráborult a szekrényajtó.
Az elsőnek mondanám, hogy tüköriskolás voltam és a kutyám majd kiugrik a bőréből ha meglát, még akkor is ha épp csak a szemetet vittem le. Ha pedig hívom a legnagyobb játékből is lobogó fülekkel boldogan rohan felém.
Egy darabig ne próbálj aranyoskodni vele. Talán csak érzi, hogy feszültebb vagy az átlagnál, talán félreértett valamit, amit tettél (a múltkor véletlen ráléptem a kutyám lábára, miközben ivott, alig mert legközelebb odamenni a táljához; egyszer meg pont akkor kezdtem valami tök más miatt szentségelni, amikor lopva belekukkantott a szemetesbe. Hú, de megijedt. :) )
A helyedben békén hagynám, nem macerálnám, ha nem muszáj. Ha bemegy a helyére, ne nyúlj hozzá, hadd érezze, hogy van egy biztos kuckója. Ne is nézz rá, de próbálj olyan képet vágni, mint aki csendes derűben úszik. Dudorászhatsz is :) persze csak lazán, a kutyák nem hülyék, megérzik, mikor van jó kedved. Hagyd, hogy ő jöjjön oda hozzád, bár ez általában ellenkezik az elvekkel, de most lehet, hogy jót tenne egy kis önbizalom-megerősítés. Ha odajött, csak úgy mellesleg vakargasd meg a füle tövét. Adj neki a kezedből enni. Egy kis nasi jót tesz.
Még valami eszembe jutott. Az én kutyám egy időben elkezdett rettegni az öcsémtől, pedig sose bántotta. Mire rájöttünk, hogy a tesóm elkezdett mutálni és bemélyült a hangja, amit a kutya úgy vett le, hogy folyton mérges. Egy jó "radarú" kutyának ennyi is elég, hogy szorongani kezdjen.
Érdekes, hogy a kutyák mi mindentől tudnak bepánikolni.
Az egyik kutyám például fél a francia beszédtől.
Belegondoltam: úgy hangsúlyoznak, mint mikor én mutatom, hogy húdemérges vagyok és morgolódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!