Hogyan tudnám betanítani a kutyámat, hogy elkapja, elkergesse a macskákat?
Ha alapból nem hajlik rá, akkor sehogy. És különben is, mi bajod a macskákkal? Nem tesznek kárt semmiben (leszámítva a legfeljebb a helyi egérpopulációt, de nem hinném, hogy ez bárkinek is gondot okozna), akkor meg miért kéne elkapni őket?
Arról nem is szólva, hogy láttam már macskát, aki úgy összekarmolt egy nálánál sokkalta nagyobb kutyát, hogy a kutya azóta kezesbárányként viselkedik minden macskával. (és ez tényleg megtörtént, nem kitaláció)
Pár hónapja volt egy kérdés erről, amiről kiderült, hogy kamu volt, a kérdező csak röhögni akart az állatvédőkön...
Egyébként meg inkább a kérdezőt kapná el a saját kutyája, mint egy szerencsétlen macskát úgy, hogy ottmaradjon! Gyűlölöm azokat, akik képesek bántani egy állatot...
A megoldást Te is tudod: féregteleníteni kell a macskákat. Ha családi házas övezetben élsz, akkor erre meg kell kérned a szomszédokat.
A macska nem tehet arról, ha a homokozóba piszkít, nem tudhatja, hogy ott kisgyermekek játszanak. Én is tudom, hogy a macskák szörnyű betegségeket terjeszthetnek, teljesen jogos, hogy el akarod kerülni. Épp ezért a legegyszerűbb védekezés (ha teheted persze), hogy lefeded a homokozót, amikor nem játszanak ott a gyerekek.
Nalunk otthon a kutyus megszokta kergetni a cicankat! De a cica mindig ugyesebb, gyorsabb! Szerintem nem tudnad betanitani a kutyadat hogy elkapja a macskat!
Inkabb tanitsd meg a kutyadnak hogyha jon a macska, akkor ne engedje bele a homokozoba!
Szoval a legegyszerubb ha letakarod a homokozot!
De akkor ti jatszoterre sem fogjatok vinni a gyerekeket?
Nagy kar lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!