Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Műtét utáni első kötéscsere...

Műtét utáni első kötéscsere mikor aktuális?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Segítséget szeretnék kérni, ha ért hozzá valaki.

Annyit tudok a kötéscseréről, hogy "szükség szerint" kell.

De ez kb. mennyi idő lehet egy hasi műtét után?

Tegnap 11-től kb. 12:15-ig volt a műtét, és ma 13:30 körül még ugyanaz a kötés volt fenn a kutyusomon. Már tegnap este fel is jött egy ici-pici darabon a ragasztós résznél; ma már kb. két centi hosszan volt feljőve, amikor láttam. Azt nem tudom, alatta van-e másik kötés még, vagy csak ez, de itt csak bőrt láttam, sebet nem.

Nem kellett volna már kicserélniük a rendelőben? Nem fog így valami fertőzést kapni? Így is nagyon rossz állapotban van szegény, reggel még lábra tudott állni, pár lépést ment is, most meg már csak fekszik, pedig folyamatosan kapja az infúziót meg gyógyszereket. Nagyon féltem őt. :(

2018. júl. 26. 15:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ha szabin vagy, esetleg segítene, ha elutaznál pár napra. Előző hozzászóló vagyok. Két kutyámat vesztettem el már, egyik sem volt könnyű, és utána egyik esetben sem bírtam otthon megmaradni. Minden rájuk emlékeztetett, és a hiányra. Az első alkalommal nem volt másik kutyám, majd belebolondultam, első kutyám volt, 14 évesen kaptam, kvázi vele nőttem fel. Igaz az, hogy egy ideig nem kell új kutya, de ez az "egy ideig" mindenkinél más és más. Nálam 4 hónap volt, szeptember 9-én ment el, és január 7-én jött a másik kiskutya. De én tudtam, hogy nem bírom kutya nélkül, amióta eszemet tudom, mindig is kutyát akartam, 14 év volt, mire lett, és utána sem bírtam sokáig nélkülük. Igen, voltak bennem kétségek is, felmerült a kérdés, hogy "elárulom" ezzel a másikat, de rájöttem, megtanultam inkább, hogy az ilyen érzések mindig felmerülnek, természetesek. és nem, nem árulom el. Az új kutyában őt is szeretem.

Az új kutyussal egészen különleges kapcsolatom lett. Azt mondják, bár minden kutyát szeretünk, mégis van egy, aki valamiért különleges. Nem volt tökéletes, de nekem az volt. Amikor megbetegedett, még nem volt nagyon idős, alig 7 éves, és tudtuk sajnos a végkimenetelt. tudtam, hogy az ő elvesztését nem bírom ki, még egyszer nem bírom ki azt, hogy volt kutyám, és azután nincs. Hoztunk mellé egy nagyobbacska kölyköt, amíg még elég jól volt. Csak lassan romlott az állapota, igazából másfél évig viszonylag kevés tünettel, utána lett rosszabb. Mikor őt elveszítettem, akkor a másik kutya, aki egyébként rokona is volt, nagyon sokat segített, mert vele foglalkoznom kellett, nem az volt, hogy üresen bámulok magam elé a nap 24 órájában, hanem tennem kellett. De a hiány még ugyanúgy ott volt azért. Ő májusban ment el, és utána augusztusban jött az új kutyus, 3 hónap telt el. Picit még korainak éreztem, de valószínűleg csak 1-2 hónapon múlt, és a nagyobbik kutyámnak is nagyon hiányzott a társ.

Van egy barátunk, neki pont ugyanabban volt beteg az idősebbik kutyája, mint nekem az előző. Neki is volt mellette egy másik kutya, ő most 2-2,5 év után hoz mellé egy új kiskutyát, de nála ez inkább külső körülményeken múlott, hogy hamarabb nem lehetett. Mióta ismerem, még nem láttam olyan boldognak, mint amióta ezt az új kutyust várja.

Az ember, mikor elveszít egy kutyát, egy darabig ösztönösen tiltakozik ellene, hogy másik kutya jöjjön, mert körülötte még minden az elveszített kedves társ helye. De aztán elkezd az ember nézegetni kutyás képeket az interneten. Elkezd megakadni a szeme egy-egy gazdikereső kutyuson. Egyszer-egyszer talál olyat, ahol picit megdobban a szíve. Aztán egyszer majd belevág, lehet, hogy külső hatásra, mert éppen akkor látja meg a kidobott kutyust, akinek gazdi kell, vagy más miatt. A lényeg, hogy ez egy természetes folyamat, mindenkinél más időbe telik.

Most borzasztó, tudom, mert ismerem az érzést. Idővel jobb lesz. Légy erős, és ne feledd a szép és boldog pillanatokat. Ezek nem tűnnek el. A kutyusod sem szűnik meg létezni, addig egész biztosan nem, amíg emlékszel rá, te és a családod is. Közhelyként mondják, de igaz: a szívetekben él.

2018. júl. 27. 13:23
 22/23 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hosszú és hasznos választ. :)

Nehéz időkön mentél keresztül te is, sajnálom, és átérzem. :(

Sajnos elutazni nem tudok, de ma fél napot voltam egy régi-régi barátnőmnél, akinek mindig is sok kutyája volt, jelenleg is 5 van, "természetesen" egyiket sem vásárolta, hanem az utcán találta őket, mint ahogy a régebbieket is, ill. az egyik talált kutya kölykei is ott vannak.

Ő is új kutyust javasolt...

Meg azóta még hárman mások is, köztük az unokahúgom, aki elmondta, hogy amikor a kutyája elment, akivel 12 évet töltöttek együtt, szabályosan depressziós lett. Ugyanúgy kidobott minden kutyás holmit, mint én, persze kivéve az elajándékozhatókat (labdák, konzervek, táp), de ez sem sokat segített. Hasonló érzésekről és folyamatokról számolt be (önvádlás, mit csináltam rosszul, hogyan kellett volna; ha nem történik ez vagy az, akkor tovább élhetett volna még egy kicsit stb.), és persze az ürességről, hogy pl. nincs sétáltatás stb.

Én komolyan nagyon magam alatt voltam és vagyok is, tegnap is még reggel és este is "lesétáltam a szokásos körünket", mert nem bírtam megmaradni itthon, de persze így meg kb. minden bokorról a kutyusom jutott eszembe. :(

Csak "kíváncsiságból" elkezdtem nézegetni a neten a közeli menhelyeket (akkor még nem olvastam a válaszod)... Gondoltam, úgysem lesz olyan kutyus elsőre, aki megtetszene. De láttam kettőt is, és elvileg még nincs gazdájuk.

Aztán most meg a kutyás barátnőm lánya küldött egy linket, hogy hallotta, mi történt, és hogy esetleg a képen látható kiskutya érdekelne-e...

Félelmetes, hogy mennyire hasonlóak a folyamatok és az érzések, amiket leírtál. :O

Nekem egyik oldalról most még tényleg "nagyon korai", de a másik oldalról meg úgy érzem, előbb-utóbb megkattanok így...

Unokahúgom szerint pedig az is fontos és segít lelkileg, hogy így segíthetnék egy menhelyi kutyuson. Ők a férjével végül három hónap múlva hoztak ki egy új kutyát az egyik menhelyről. És nagyon szeretik, bár az előzőt nem pótolja, a gyász még utána sokáig nem múlt el; de első látásra egymásra találtak ott, a telepen az új kutyával, és boldogan élnek együtt. :)

Szóval azért igyekszem kimozdulni majd, meg megcsinálni mindent, amit eddig halogattam, addig is telik az idő, aztán majd alakul valahogy...

További szép estét mindenkinek. :)

És ha vannak még tapasztalataitok, ötleteitek, bármi, szívesen látom. :)

2018. júl. 28. 20:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, csak most olvastam a válaszod. Igen, ezek a dolgok pontosan így mennek. Aztán majd kialakul minden szépen a maga tempójában. Ne félj attól, hogy a szívedre hallgass, hogy mikor tudsz tovább lépni bármerre, azt te fogod a legjobban tudni.

Kívánok minden jót neked!

2018. júl. 30. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!