Melyik lenne a legjobb?
Hello!
A kislányom 11 éves és nagyon szeretne egy kiskutyát de EGXEDÜL GONDOZZNÁ.Ezelőtt már volt egy kutyája csak az elpusztult 2 hónapja.Melyik lenne a legjobb?
Ezek között válogattunk:
-Bernáthegyi
-Golden retriever
-Dog
-Havanese-Yorkshire terrier.
Más ötlet is jöhet ne legyen öleb.

Én a BERNÁTHEGYIT mondom. Lehet, hogy nagyon nagy, de imádja a gyerekeket. Nyugodt fajta. Barátnőméknek van, ott 3gyerek nyúzza szegényt és tűri :) Nincs vele semmi baj. Nagyon szeret labdázni:) Az meg szokatás kérdése, hogy ki mennyire akarja, hogy aktív legyen.(Bár a rövid szőrűek aktívabbak.) Tényleg egy hűséges társ, már a kapuban ugrálva várja a családtagot. Nem ugatós fajta bár ha labdázásról van szó...:) Nagyon okos is, betanították, hogy idegenektől semmit ne fogadjon el. Leraktam elé egy húsdarabot és rá se hederített amíg azt nem mondta a gazdi, hogy a tied még akkor sem fogadta el ha én mondtam! Viszont semmiből sem szeret kimaradni:) ha összejövetel van szeret ő is ott lenni, nincs vele baj nem lábatlankodik és nem megy oda mindenkihez kuncsorogni csak szeret odafeküdni közénk:) Na de egyenlőre ennyi, mert regényt tudnék áradozni róla:)
Ja és ez nem csak erre az egy kutyára igaz. Szomszédunkba is van ő is okos ott több kutya van és jól kijön velük, nem szoktak összekapni. Bár ő egy kicsit lustibb:P
Szóval szerintem BERNÁTHEGYI:)

Hülyeség, hogy egy kislány nem bír el egy nagy kutyával. Hidd el jobban meglenne egy nagy kutyával, mint egy kicsivel. Én nem ajánlom a yorkit...állandóan vinni kell kozmetikushoz szőrét vágatni, hogy ne akadjon bele mindenbe a másik meg a bűzmirigyeit havonta kell kinyomkodtatni... nagyon kényes kutya...többet kell költeni arra a kis apróságra mint egy bernáthegyire etetéssel együtt!
Amúgy én bernáthegyit mondom vagy a német dogot bár rövid ideig élnek(mármint a német dogok).
Nem akarok megbántani egy olyan állattartót sem akinek kicsi testű kutyája van, de a kutyaoktatónk mondta, hogy kis butuskák és nehezebb őket betanítani. Nem bántásból mondom, nekem ezt mondta egy oktató.
Hidd el attól, hogy nagy testű a bernáthegyi nem elrettentő sőt! annál nagyobb a szíve. Mindent egybevéve bernáthegyire szavazok.

Mi az hogy tegnap már nagyon akart kutyát?
És tegnapelőtt még nem?
1-11 éves gyerek nem tudja egyedül gondozni a kutyát, ha a családnak nem kell, ne is legyen, csak ha vállalsz minden velejáró feladatot ha kell
2-bernáthegyi és dog nehezen kezelhető, gondozható kutya, gyereknek meg egyenesen kezelhetetlen. Hogy fogja sétáltatni? Mert egy ekkora kutyának is hatalmas a mozgásigénye és 11 éves gyereket nem fogad el domináns vezetőnek, tehát húzni fogja és garantálom hogy erősebb lesz a gyereknél.
Honnan tudod hogy hogy viselkedik egy bernáthegyi? Volt már neked kisgyerekkel? Egyáltalán nem húz a kutya és nem kap össze másik kutyával(barátságos típus nem agresszív) Nem érdekli sétálás közben, amúgy meg nincs akkor mozgásigénye mint egy yorkinak. A német dog meg lassan nő és eleinte elég félénk... Szerintem nem mond hülyeséget az oktató,tényleg kis aktív butuskák. Az utcán látom hogy úton-útfélen megáll, húz, odamegy mindenhez, kacsázik jobbra-balra...
de minden kutya olyan amilyennek nevelik!!

a yorkshire terrier és a havanese nem agresszív, kivéve ha nem nevelik meg rendesen, mint ahogyan egy kutyát kéne - ilyennel sajnos nagyon sokat találkoztam én is
bernáthegyi, német dog? kissé nagytestűek egy 11 éves kislányhoz, de gondolom a pici lányt úgysem engednétek el egyedül sétáltatni vinni egy 80 kg-os kutyával. én is inkább a golden retrievert ajánlanám. de végülis teljesen mindegy, a kutya viselkedéséért TI lesztek a felelősek, nem pedig a gyermeketek. ne hagyjátok rá a nevelését egy kutyának egy 11 éves kislányra. ennyi idősen, ha sétáltatás közben adódna egy konfliktus, nem tudná lekezelni.
boldog kutyusozást :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!