Ennyire képmutatóak az emberek? Ennyire beskatulyázzák az embert?
Az utóbbi kérdésekben bogarászva, sokan kérdezik "milyen kutyát válasszak? ... csak ne yorkie legyen". Nos nekem yorkshire terrierem van. Igazi kis terrier, 4 hónapos, éber, bátor, jó vadászó és jelző kutya, nem ideggyenge, makk egészséges. Olyan tenyésztőtől vettem, aki egy kutyájától évente egy almot hoz le, és a szuka életében 5-nél többször nem fialhat. Rendszeresen vizsgáltatja, szűreti őket.
Ezen az oldalon rengeteg anti-yorkis emberrel "találkozom", mégis mikor kimegyünk sétálni, mindenki szeretgetni akarja. Ez most hogy van?
A másik pedig, hogy én nem szeretem a palotapincsiket, a bichonokat, és az egyéb társasági kutyákat, mert őket csak azért tenyésztették, hogy legyen mivel felvágni. Még sem ítélek el senkit akinek ilyen kutyája van. 2 nagyon jó barátnőmnek is pincsije van/volt, egy másik lánynak bolognese-e, de még sem szólom le őket. Mások miért teszik ez a yorkisokkal?
Jó aláírom, hogy sok yorkiesnak csak divatból kell a kutya, de ugyanúgy a pincsik is, a westik is, a bichonok is divatkutyák. Vagy nem?
STOP ! van itt egy kis képzavar.
!!!!! társasági kutya !!!!!
ha nem vagy kutyásrendőr, juhász, hegyimentő, kutyás őr, akkor a TE KUTYÁD IS TÁRSASÁGI EB !!!
mindegy, h kicsi, közepes vagy nagy.
azért mert eljársz suliba vele, és kap agility vagy Ö.V. kiképzést még nem lesz igazi munkakutya, mert te mész vissza kutyástól kuckódba a 10.-re.
én inkább azt javaslom, h mindenki a körülményeihez igazitsa a kutyatartást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!