Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meghalt házikedvenc után...

Meghalt házikedvenc után mennyi ideig tartott h nem akartok újat?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon hirtelen ment el és nem volt idős sem. A legokosabb kutyánk volt, 2 hónap eltelt de még most is úgy érezzük hogy ő volt az örök kedvenc és nem akarunk másikat.
ma 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Előző kutyánkkal sajnos nem foglalkoztunk annyit amennyit kellett volna (értsd: semennyit), mégis egy 4-5 hónap kellett utána, hogy egyáltalán arra tudják gondolni hogy másik kutya jöjjön a családba. Mire ténylegesen bekoltozott hozzánk a választott kölyök, az 8 hónap volt az előző altatása után. A mostani kutyussal nagyon szoros a kapcsolatom, rengeteget van vele foglalkozva, ágyban alszik, igazi csaladtag. Bele sem merek gondolni mi lesz ha egyszer elveszitem, sosem volt még ennyire szeretett kisállat az életemben. Öt éves elmúlt, nem öreg még, de az előző kutyusokat is 7-8 évesen kellett altatni...

Egyébként ez mindenkinél változó, valaki évekig nem tud másik állatot hazavinni, másnak meg lehet már következő héten kell valaki, különben megbolondul a hiányában. Ezt te fogod érezni mikor állsz készen arra hogy ismét legyen kutyus a háznál. Szerintem aki egyszer igazán kutyás volt, nem fogja azt mondani hogy soha többet másik, csak idő kell a gyásznak. Kitartást neked!

ma 11:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért furcsa mert előtte 2 kutyánk is volt már és rögtön akartunk újat, pedig őket is imádtuk

De most nem.

ma 11:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Igazából én nehezen tudtam alapból elképzelni, hogy legyen még kutyám. Alapból 2 kutyám volt, és mindig úgy voltam vele, hogyha ők eltávoznak, akkor ennyi volt, én új kutyát nem tudok elképzelni. Aztán az egyik kutyusom beteg lett, egyik napról a másikra már fel se tudott kelni, el kellett engedni. Aztán pár hét múlva én a neten nézegettem már örökbefogadható állatokat, de akkor is tudtam, hogy nem állok készen erre, csak beakartam tölteni az űrt. Szóval ez annyiban is maradt. Aztán teltek a hónapok, ugye még így is "megmaradt" egy kutyám, és megvoltunk, jó voltam. De 8 hónap elteltével a neten láttunk egy örökbefogadható kutyát. Nem kerestünk, csak találtuk. Beleszerettünk.
ma 11:07
 4/7 anonim válasza:

Nekem a kutyám elvesztése óta nem volt újabb kutyám, de most már kb. bő 5 év után már szeretnék egy másikat.

18/f

ma 11:19
 5/7 anonim ***** válasza:
A legutóbbi óta nem akarok, nagyjából 5 éve. Nem tervezek ezen változtatni.
ma 12:10
 6/7 anonim válasza:
Nekem ma pusztult el az egyik halacskám... :(((( De hát na azért nem tul fejlett létforma... Bár attól még sajnálom... Volt régebben cicám is de őt a szüleim "elajándékozták" pedig fajin volt az is... Igazából ha vágysz egy házikedvencre nem feltétlenül kell várni... De nyilván nem ugyanaz lesz a következő hanem egy másik kis élőlény☺️
ma 12:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Mikor az első kutyám elment maradt még mellette kettő és már le volt foglalva egy meg nem született kölyök, aki néhány napra rá meg is született. Gyerekkori álmom volt az a kutya, így eszembe se jutott, hogy visszamondjam. Két hónapra rá költözött haza a picúr.

Szerintem mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt és ez rendben is van.

ma 20:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!