Ennyire képmutatóak az emberek? Ennyire beskatulyázzák az embert?
Az utóbbi kérdésekben bogarászva, sokan kérdezik "milyen kutyát válasszak? ... csak ne yorkie legyen". Nos nekem yorkshire terrierem van. Igazi kis terrier, 4 hónapos, éber, bátor, jó vadászó és jelző kutya, nem ideggyenge, makk egészséges. Olyan tenyésztőtől vettem, aki egy kutyájától évente egy almot hoz le, és a szuka életében 5-nél többször nem fialhat. Rendszeresen vizsgáltatja, szűreti őket.
Ezen az oldalon rengeteg anti-yorkis emberrel "találkozom", mégis mikor kimegyünk sétálni, mindenki szeretgetni akarja. Ez most hogy van?
A másik pedig, hogy én nem szeretem a palotapincsiket, a bichonokat, és az egyéb társasági kutyákat, mert őket csak azért tenyésztették, hogy legyen mivel felvágni. Még sem ítélek el senkit akinek ilyen kutyája van. 2 nagyon jó barátnőmnek is pincsije van/volt, egy másik lánynak bolognese-e, de még sem szólom le őket. Mások miért teszik ez a yorkisokkal?
Jó aláírom, hogy sok yorkiesnak csak divatból kell a kutya, de ugyanúgy a pincsik is, a westik is, a bichonok is divatkutyák. Vagy nem?
Azért mert a legtöbb yorkies idióta. A kutyát valami divatos kiegészítőnek tartják és elfelejtik,hogy azért mert kicsi még kutya. Úgy csinálnak,mintha egy külön faj lenne a yorkie,megkérdezik mit ehet,mit ihat...
Mintha nem is erről a bolygóról származnának...
Na ezért szólják le a yorkiesokat.
A Yorkin kívül az összes kistestű kutyát arra tenyésztették ki hogy mások fel tudjanak vágni vele ??
Te jó ég ..... na látod ebből is látszik hogy a Yorki gazdik mennyire oda vannak a kutyáiktól ....! Pedig szép lábtörlő lenne belőlük ;)
Ha kutya az legyen kutya !!!! Na fogpiszkáló :)
Egy hatalmas "panelvárosban" élek (valóban több ezer lakás van viszonylag kis területen), itt sok embernek van kutyája és viszonylag széles skálán mozog a választék.
Nagyon sok vizsla, labrador, németjuhász, sok hasolnóan nagytestű keverék, közepes méretben főleg keverékek néhány border collie, spániel, (az egyém mudi) és mostanában egyre több a pitbull jellegű kutya (fajtatiszták de többféle) és persze a megszámlálhatatlan kis testű kutya főként a "kis fehér" gyüjtő nevűek (uszkár,westie,pincsi,havanese,stb...), yorkie-k, foxik, + a tacskó jellegű keverékek.
A yorkie-kból van vagy 2-3 tucat és alig 2-3 kis tünemény van köztük (a legtöbb még ha akad is TK-ja ideggyenge, aránytalan, nem szép kutyus) az 1 kg-tól az 5-6 kg-ig minden méretben és színben látni és hát bizony sokan hívják "patkány"nak őket... :-(
Sajnos túlságosan divat kutya lett és ezzel rengeteg kárt okoztak a szaporítók a fajtának.
Személy szerint a szép formás kis tündéreket nagyon szeretem, de túl kicsik a számomra.
Hát igen, pont a gazdák miatt él ilyen kép a yorkiekról. Én is találkoztam már nagyon jófejjel, de össze-vissza örjöngő kis idegbeteggel is. De ezt te is mondtad már. Amúgy itt, a fórumon is sokkal többször van szó yorkiekról, és tényleg idegesítő, ahogy az egyik előttem szóló mondta, hogy a gazdák (vagyis itt a kérdezők)sokszor úgy tesznek mintha nem is ugyanolyan kutya lenne (milyen kaját adjak a yorkiemnak...stbstb.). Nekem havanesem van és úgy veszem észre, hogy a valóságban minden kistestű kutyával szemben elég előítéletesek az emberek (bár szerencsére nagyon sok emberrel találkoztam, aki nem).
A kistestű kutyák gazdáinak is rá kéne jönniük, hogy nem csak divatkellékeket vesznek (amúgy sem értem ezt a paneldzsungelben divatozunk a kutyánkkal hozzáállást, hanem egy KUTYÁT. Teljesen mindegy kicsi-e vagy nagy a yorkie is egy kutya...úgy is kéne hozzáállni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!