Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám fél a porszívótól!...

A kutyám fél a porszívótól! Hogyan barátkoztathatnám vele?

Figyelt kérdés
2010. jún. 17. 10:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az enyém is,kis kora óta:)DE manapság már közel mer menni,csak nem szereti és inkább távolra elmegy tőle,de amikor már tesszük el,de még megy akkor simán odajön,meg meg is szagolja.
2010. jún. 17. 10:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Hat nem tudom,nincs otleltem,szerintem inkabb hagyjad,soha nem lesz a porszivo a baratja:-Dmert nagyon hangos,tudod a kutyak hallasa sokkal kifinomultabb,ezert nekik elegge fulsuketito a porszivo,nem ismerek olyan kutyat aki birja aporszivo hangjat,es ne menekulne el!:-D 22L
2010. jún. 17. 11:02
 3/15 anonim ***** válasza:
hát, nem tudom, az enyém is fél. el kezdi hangosan ugatni. én nem erőltetem
2010. jún. 17. 11:06
 4/15 anonim válasza:
Te barátkoznál egy porszivóval? Akkor miért várod el szegény kutyától...:P (amúgy vagy megszokja vagy nem...)
2010. jún. 17. 11:06
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem 2 kutyám van, mindkettő fél tőle, és még a hajszárítótól is:)
2010. jún. 17. 11:07
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem kell barátkoztatni vele, a porszivó hang sugara roppant nagy egy kutya számára amitől is ha közeledik a porszivohóz a kutya a sugár nő,így a kutya fülét bántja.

Így nagyon kellemetlen vagyis negatív dolgot fog a kutya összekötni a porszivóval.

Remélem érted,szóval a lényeg,hogy neki rossz a pórszivó.

2010. jún. 17. 11:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyet megpróbálhatsz azért,de persze nem biztos a siker...

Miután bekapcsoltad a porszívót,egy két perc múlva menj oda a kutyádhoz,és se szó se beszéd adj neki egy jutalomfalatot.A (psz.maradjon közben bekapcsolva)Nem kell dícsérni,simogatni mert azt hiszi baj van,és ezért nyugtatod.Csak jutalom és kész.

Ha nem nagyon nagy a félsz benne,akkor (jó)pár alkalom után összeköti a hangot a finom falattal,és örül ha előkerül a gép.

Ellenkező esetben bele kell törődnöd,de ekkor sem érdemes ajnározni,mert megerősíted benne csak a bajt...majd megszokja...

2010. jún. 17. 11:14
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha már annyira össze akarod barátkoztatni a porszyívóval, akkor egy ötlet:

Előszőr csak vedd elő a porszívót, és a kutya közelébe húzd oda. Ülj le a porszívó mellé, és ha a kutyád odajön, akkor adj neki jutalomfalatot, akár úgy is, hogy a porszívóról kell levennie. Majd kapcsold be, de ne mozdulj vele. Ekkor ugyan ezt játszd el egy párszor. De idáig már csak akkor ha simán, nyugodtan leveszi a jutalomfalatot róla, és ott is marad mellette. Majd mozdítani is csak akkor ha a működő porszívó mellől elvette a jutalomfalatot és nem ugrott rögtön el a közeléből. Közben pedig nyugtatgasd, dicsérgesd, simogasd.

Nem tudom, hogy bevállik e, mert az én kutyám nagytestű, nem is fél a porszívótól, tekergeti a fejét, és azt hiszi játszok vele: ugrándozik, rohangál, vagy ha úgy tartja kedve csak nyugodtan lefekszik. Mondjuk ő kint van az udvaron.

2010. jún. 17. 11:15
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat :) Amúgy azért akarom összebarátkoztatni, mert társasházban lakunk és nincs kertünk. Így amikor elkezdek porszívózni az ebem megbolondul ugat, kaparja az ajtót, csak engedjem ki :S. És a szomszédok már megkértek, hogy jó volna ha kutyát leszoktatnám erről, mert amúgy egy végtelenül nyugodt és csendes kutya, csak akkor aktív vagy nagyszájú ha munka van, amúgy egész nap eltudna feküdni a lábam mellett, csak itt lehessen a közelemben :)
2010. jún. 17. 11:23
 10/15 anonim ***** válasza:
És akkor nem bírják ki azt a kis időt? :O Vagy mindene nap porszívózol? A hajszárítótól nem fél?
2010. jún. 17. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!