Más babája is fél a botmixer hangjától és a porszívótól, s 1-2 dologtól?
5 hónapos múlt mikor kezdtük a hozzátáplálást, s már az első hetektől, mai napig fél a botmixer hangjától. Amint meghallja, lepittyeszti a száját, s elkezd ordítani, csak ha abba hagyom, akkor fejezi be. Így az amegoldás maradt, hogy bezárom a szoba ajtót, s úgy turmixolom az ételét.
Van valami megoldás, hogy ne féljen? Jobb lenne úgy készíteni az ételét, hogy ott legyen, mert mindig megvárom h jelezzen, hogy éhes, eddig nagyon ritka, hogy nem sikerül lekötnöm a figyelmét, míg kimegyek a konyhába s turmixolok.
Porszívó. 5,5- 6 hós volt, mikor először megijedt tőle, addig bírta a hangját. Orszívót kézit használok de mióta fél, az orszi-porszívóst elő se merem venni.
Takarítottam s akkor ijedt meg, de előtte meg nem volt gond takarítás közben.
Felnőttek társasága:
7,5 hónapos let, mikor elkezdett sírni, ha idegenek jöttek a babakocsihoz, persze nem mindenkinél. Pl. nagyszülőknél akiket ritkán látott, vagy ha egyszerre 15-en mentek a kocsihoz megnézni a párom rokonságából, aminek nem örültem, mivel aludt s felkeltették, s szegény, egyszerre 15 embert látott meg, akiket egyáltalán vagy legutóbb csak 4,5 hónaposan látott, holott anyukámékat gyakran látta s mégis fél óra kellett h megnyugodjon, kivéve a fiatalabb 10-25 év közöttiek társaságát kivéve, ők nálunk egyáltalán nem kezdett el sírni.
Amúgy mosolygós baba. Ha feloldódott ismét olyan volt mint régen, nevetett, gögicsélt.
Teljesen idegeneknél, ha sétálunk viszont nagyon mosolyog s néz. Sokat vagyunk úton. 2 hónaposan utazott először metrón, s 5 hónapos korától kezdett el félni a hangjától, most 8 hónapos, s ismét jól viseli.
Különbözö mertekben toleraljuk a hangos zajokat, van aki jobban, van, aki kevesbe - mi felnöttek is. A leirasod alapjan, szerintem ö erzekenyebb a zajokra.
Ezenkivül a kisbaba azert is felhet a hangtol, mert meg nem ismeri, mi az, neki nem egy targy, hanem egy ismeretlen dolog. Pl. meg egy 2-3 ves (!) is normal modon megijed egy krokodilruhaba...stb öltözött, ahhoz hatalmas embertöl, mintha krokodil lenne.
azért kérdeztem, mert itt olvastam, hogy ha meghallja a gyereke, 8 hónapos szintén a botmixer hangját, örül, s az etetőszéket veri a kanállal, hogy enni fog.
S ezért tartottam furcsának, h más örül s nem fél, az enyém meg mindenre így reagál. Pl ha leejtünk egy kulcsot vagy hapcilunk, akkor is úgy sír mint akit ölnek, van h könnyen van h nehezebben tudom lecsítitani.
A mienk szereti a zajokat. Nekem meg pont az a furcsa, hogy nem sír, nem ijed meg sem a botmixer, sem a porszívó hangjától (pedig én azzal orrszívózom).
Szerintem is minden babánál más a zajszint-érzékenység.
Ami esetleg segíthet megbarátkoztatni a háztartási eszközökkel: engedd neki megfogni, majd csak pár másodpercre kapcsold be a porszívót, nyomhassa meg ő a gombot stb. Vagy ha bekapcsolod a botmixert, tartsd vele a szemkontaktust, mosolyogj rá. De ha ő alapból érzékenyebb vagy valami rossz emlék, nagy ijedtség kötődik ezekhez, sajnos nem segít ez sem.
Szerintem is teljesen normális, ahogy az emberekre reagál! Néha úgy érzem, ha benyomulnak a személyes terembe, legszívesebben én is sírva fakadnék, jó a babáknak, hogy ők kifejezhetik még, ha valami/valaki túl sok nekik.
Régen nekünk se sírt a babánk. Anyukám szokta ijesztgetni, amin jókat nevetett s nevet a mai napig, de már rászóltam, mert amikor elkezdte ijesztgetni, hiába jót nevetett, de éjjelente mindig felríadt. Egyszer a párom leejtett egy nem tudom hány Ft-ost, a zsepében volt, s akkor nagyon felriadt, s azelőtt bírta a hangokat, meg ha hapciltam, akkor. Azelőtt a porszívó hangjától nem volt baja, most meg üt ki rajta ha a hangját meghallja, pedig ritkán használtuk orszívásra. takarításra inkább.
Ez így nála hirtelen jött.
S van itt olyan is, akinek ilyen vagy ilyen volt a babája? Elmúlik egyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!