Titeket nem idegesít a kutyátok lihegése?
Engem nagyon. Ráadásul szájszaga is van, elárasztja az egész szobát. Takonyszagú.
Ennek sajnos nem lehet mit tenni az orvosok szerint, csak rágórudakat javasoltak.
A lihegéstől viszont nem tudok koncentrálni, tanulni, stb. Egész este is ez megy.
Gondoltam rá, hogy lenyirjam a szőrét. De csak rövid szőrű. És múltkor itt nagyon lecsesztek, hogy miért nyírtam le neki.
Neked nem való kutya.
Se semmilyen állat
A szájszag ellen javaslom a jobb minőségű, de nem halas tápra való átállást. Nekünk megoldotta a dolgot. Esetleg nincs neki valamijen fogbetegsége?
Végső esetben amíg tanulsz küldd át másik szobába, vagy séta után vizes ruhával borogasd egy kicsit a mancsait, vizezd be egy kicsit az egész testét.
Szájszag ellen: fogkőleszedés, normális etetés = nem lesz szájszaga.
Ha a lihegést sem tudod elviselni, akkor ne tarts kutyát.
Nem tudom mennyire hiteles, de ezt találtam.
Valamint minden nap adhatsz neki egy ilyet:
Ezek 12cm hosszú, vékony kis rágcsák, természetes bőrből.
Valamint még ilyesmit is adhatsz neki, mondjuk hetente vagy kéthetente 1x:
Ez bőr alatti irhából van, kőkemény, de rágásra rugalmasság válik, ezzel alaposan letisztítja a fogakat és a kutya sem unatkozik, míg ezzel vacakol, nagyon tartós.
Az elsőként linkelt táp helyett még jobb, ha nyers hússal, csontos hússal etetsz, az a legtermészetesebb, legjobban ápolja a fogakat, ínyt, enyhíti a kutyaszagot, szájszagot stb, sok jó hatása van, nézz utána barf vagy prey modell néven.
A kutya hűtésére rendszeresen vizezd a mancsokat, buksit, illetve a fekhelyére teríthetsz egy vizes törölközőt, vagy ha van pénzed, akkor vehetsz hűsítő matracot.
Továbbá ventilátor úgy, hogy ne közvetlen a kutyát fújja, csak az egész helyiségben mozgassa a levegőt. Szintén ha van pénzed, akkor szereltess légkondit.
Kollégiumban lakunk. Egy 13m2-es szobában. Folyamatosan szelloztetek, de kintről is csak a meleg jön be.
Száraz tápot kap, Brit Care-t. A hagyományos rágórudak semmit nem érnek, illetve nem is tudja elrágni. Speciálisat kap, Orozyme-t. De ez is csak arra jó hogy ne telepedjen rá még több fogkő. De a már meglévőt nem szedi le. Van neki sajnos egy kevés. De a szag okozója valószínűleg, hogy van 2 törött foga, és azok nagyon fogkövesek és az ínye is gyulladt alatta.
Altatni nem lehet, mert a szívével vannak gondok, meg a dokik szerint nem olyan súlyos a fogköve.
A szőrét nem nyirhatom le szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!