Milyen fajta volt az első kutyátok?
Milyen ajánlanátok elsőnek?
Kíváncsi vagyok, hogy milyen kutyákat ajánlanak kezdőknek és ehhez képest hányan kezdtek olyan kutyával. Illetve mennyire volt nehéz megbirkózni a dologgal? :) Én havanese-el kezdtem, az olvasottak alapján ajánlott is elsőnek.
Gyerekként volt egy menhelyes labrador keverék kölykünk, sajna ő betegen került ki az alomból, mint kiderült, fél éves kora körül el is pusztult, hiába költöttünk rá vagyonokat. Szóval ő kérdés szempontjából talán annyira nem számít, hiába volt első.
Igazán "saját" kutyám, golden reti volt az első, 18 évesen kaptam. Nem tudom, hogy mennyire ajánlják (gondolom, azért szokták, mint családkutyát), mi nem konkrétan választottuk, ismerőstől került hozzánk.
Ha ajánlani kéne, én azt mondanám mindenkinek, hogy ne az alapján válasszon, hogy mit írnak a netes cikkek, hanem hogy milyen életmódot él, és ebbe milyen habitusú kutya fér bele. :)
Menhelyi keverék, 5 éves.
A második akkor jött, amikor még meg volt az első, Ő utcán talált kölyök volt.
Most tibeti masztiffom és egy csivavám van.
Szia!
Nekünk először kaukázusi juhászkutyánk volt.
Elsőre egyáltalán nem ajánlom, mert ha valaki nem ért hozzá nehezen kezelhető.
Viszont nagyon tudom ajánlani kezdésnek a papillont! Nagyon kedves kis kutyus, nem nehéz vele. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!