Hány évet élt a kutyátok, ivaros volt vagy ivartalan, mit kapott enni, kinti vagy benti kutya volt, milyen fajta? Illetve, hogy megkapta-e a kölyök kori oltásokat.
Egy dolgozathoz kell statisztikához.
Leírom példának a nagyim utolsó kutyáját
-Tacskó keverék
-nem kapott kölyökkori oltást
-ivaros volt
-házikosztos
-kinti kutya
-élt 14 évet.
Kérlek ha válaszoltok akkor mindenre, csak így tudom felhasználni.
Az én kutyám szerencsére még él ő oltott meg minden de leírom a nagyim kutyáját:
-kb közepes keverék
-nem kapott oltást
-ivaros
-házikosztos
-kinti
-élt 18 évet
Rottweiler:
Kapott kölyökkori oltásokat
ivaros volt
házikosztot evett
lakás kutya
12 évet élt
Társa, egy Bobtail
Kölyökkori oltásokat kapott
6 évesen ivartalanítva lett méhgyulladás miatt
házikosztot evett
lakás kutya volt
16 évet élt
Amúgy mi az a házi koszt? Maradék, vagy külön a kutyának főzött étel?
Kettes vagyok, nos nálunk az utóbbi volt a "házikoszt".
kb 8 éve halt meg a tevruerenünk, én még nagyon gyerek voltam
-tk-es tevrueren
-kapott oltást
-ivaros volt
-sz*r táp, néha maradékkal keverve, de főztek is neki a szüleim farhátat, nyakat stb
-kinti kutya
-16 évig élt
off: szerintem inkább egy kérdőíves oldalon csinálj kérdőívet és oszd meg kutyás csoportokba facebookon.
Nagymamám kutyái:
Németjuhász jellegű keverék, de nagyon német juhásznak mézett ki... Úgy dobták be hozzàjuk a kertbe.
Az állatorvos szerint ekkor még nem volt egy éves, ide apukám vitte.
Utána evett egyrészt a legolcsóbb kutyatápot néha-néha, maradékot és moslékot. Illetve néha adott neki a nagymamám 1-1 csirke lábat, ilyesmit nyersen.
Szerintem nagyon rosszul volt tartva.
7.5 év múlva halt meg, szóval max 8.5 éves volt.
Később vett a mamám egy szaporított beagle kutyát 30 000 ft-ért. Az hasonló tartás mellett 11 évig élt.
Apukám kutyája egy fajtatiszta, törzskönyvezett labrador...
Ő mindig jobb minőségű tápokat kapott, jelenleg Orijent, most 13 éves és elég jó formában van, azt leszámítva hogy egy kicsit kövér.
6. vagyok. Az lemaradt, hogy a nagymamám kutyái nem voltak ivartalanítva, nőstények voltak, szerencsére nem esetek teherbe, nem is nagyon voltak sétáltatva.
Apukám kutyája kan, Ő ivartalan.
Oltást ha jól tudom mindegyik kapott.
1. kutya: 15 év, ivartalan, száraztáp+csirkefarhát, kinti, ír szetter, oltás volt.
2. kutya: 6 év, ivaros, száraztáp+csirkefarhát, kinti, ír szetter, oltása volt.
- Óriás schnauzer
- Ivartalan szuka
- Minden oltást megkapott, kölyökkorit is
- Jó minőségű táp, hentestől kapott csont, maradék hús
- 16 évesen költözött az örök vadászmezőkre
- Főleg kinti kutya volt
1.
-kuvasz-nj keverék(papám kutyája)
-nem kapott kölyökkori oltást, kb 3 évente veszettség ellenit
-ivaros szuka, 1x fialt
-kinti kutya
-maradékot kapott
-5 évesen főbelőtték, mert éjjel-nappal ugatott
2.
-foxi keverék(első kutya társa)
-többi ugyanaz, csak Ő kan volt
-4 évesen "elaltatták" (ahogy a faluban régen szokás volt ..), mert évek óta rühös volt, hiába mosta a papa a hátát, nem múlt el, mindig sebes volt(a társa előtt vmivel)
3-4.
-az 1-es és 2-es kutya kölykei, amik meg lettek tartva, többi "altatás", tehát foxi-nj-kuvasz féle nagyonkeverékek
-ivarosak, egyik szuka(először 4x fialt egymás utánba, amikből néhány el lett ajándékozva a faluban, többi halállista, azóta hiába tüzelt, már nem esett teherbe vmiért) másik kan
-nem kaptak kölyökoltást, ugyanúgy pár évente a veszettségi
-maradék+olcsó táp(lidl bellosan)
-kintiek
-a szuka nemrég halt meg 11 évesen méhgyulladás vagy vmi hasonló ivarszervi betegségben, a kan még megvan, látszólag egészséges
5.
-berni pásztor
-kapott oltásokat
-ivaros szuka, tüzelés idején elzárva, tehát sosem fialt
-házikosztot kapott, de nem a romlott maradékokat, igazából vegyesen, de a jobb féléből
-kinti-benti kutya volt
-10 évesen kullancs csípéses betegségben halt meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!