Ha mopszot veszek azzal tényleg az állatkínzást támogatom?
Ugyebár a nyomott orrú kutyák tenyésztését...
Erről nagyon sok rosszat hallok, pedig 2 mopszot és 5 angol bulldogot ismerek és ebből 1 darabnak van egészségügyi problémája, az egyik bulldognak, de neki is az állkapcsával.
Az meg igaz, hogy általában 7-8 évet élnek, de a német dog is, a berni pásztor is... Az ír farkaskutya még kevesebbet is.
Az 5 angol bulldog akit ismerek az 1 gazdánál van és kifejezetten energikusak, csak nem sokáig. De az a napi 2 rövid fizikai fárasztás ami jár nekik az elég intenzív...
Mi a véleményetek a mopszról? Mert igényei és természete alapján nekem megfelelő lenne!
Szerintem nem. De csak tenyesztotol vegyel. Sokkal kevesebb betegsegre hajlamos ha tenyesztotol veszel. Viszont ha szaporitotol veszel(jofogas es egyeb internetes oldal) akkor tamogatod. 😉
De pl multkor pont olvastam egy tenyesztonel facen h egy ideig nem tenyeszt mert az egyik picurnak valami baja lett,es elpusztult szegenykem :( jar meg kiallitasokra de azt a kutyit mar nem tenyeszti tovabb.
Ha van facebookod akkor lepj be a Mopsz gazdik csoportba segitenek neked mindenben es kennelt is tudnak ajanlani.😇
Hàt igen a tenyèsztès messzire vitte az eredeti formàtòl. Ezeknek a fajtàknak az esetèben különosen fontos, hogy normàlis tenyèsztőtől vàsàroljunk, akkor is ha sokba kerül, hiszen itt megvannak a megfelelő szűrèsek, egèszsègesek a szülők.
Egyèb esetben nagy lutri az egèsz.
Honnan is szerezhetünk kutyàt:
-Tenyèsztő (dràga, de megbìzhatò)
Szaporìtò:
-pènzèrt szaporìtò( olcsò, megbìzhatatlan, szinte garantàltan beteg kutya, ràadàsul a szülőket embertelen körülmènyek között tartjàk)
-felelőtlen szaporìtò( A kedves csalàd a becsùszott alommal. Olcsò megbìzhatatlan, de legalàbb az àllatkìnzàst nem tàmogatjuk vele)
-Menhely (olcsò, sajnos ugyanùgy megbìzhatatlan, viszont èletet mentünk ès tàmogatjuk a munkàjukat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!