Van olyan, hogy megrögzött állatvédőt is idegesít egy egy állat?
Nem vagyok megrögzött állatvédő, de imádom őket. A madaraktól kezdve a kutyákon át a sertésekig. Minden vad- és háziállatot.
A neveletlen kisállatok gazdáit nem szeretem. A barátnőd kutyája sem vétett semmit. Nem rossz ő, csak nem nevelték meg. Esetleg beszélhetsz a barátnőddel, adhatsz neki tippeket, hogyan nevelje meg egy kicsit. Az ugrálásról a legegyszerűbb leszoktatni. Karmolás ellen meg ott a körömvágás. ha visít, rászólsz.
Ha a barátnőd nem akarja megnevelni, te meg sokat vigyázol rá, nyugodta elkezdheted a nevelést. A kutya okos, tudja ki milyen viselkedést vár el tőle, ha megmutatod neki. Ne hagyd rá.
Engem a saját kutyusom is szokott néha idegesíteni. Feleslegesen ugat,és hiába mondom neki ötször,hogy nincs ott senki,csak nem marad csöndbe. Valamiért rendkívüli módon zavar,amikor minden egyes nyári viharban éppen meghalni készül,és mászkál össze-vissza,retteg,sehol nem jó neki. Mindenki sajnálja olyankor,én legszívesebben megcsapkodnám. Egyértelmű,hogy ezért soha nem bántanám,de annyira idegesít,hogy a néha a fejembe száll a gondolat.
Amúgy pedig imádom,olyan mintha a testvérem lenne :)
3-as, 4-es miért lett lehúzva? Mondom mint kívülálló aki nem szólt a témához.
Aki negatívol indokolja már miért mondtak rosszat. Érdekelne.
Nem, tudom, én nem pontozok le senkit.
#6. Azt valóban hiába mondod neki, hogy nincs ott senki, mert azt nem érti. A kutyák egy egy határozott szóból értenek, amit sokat mondogatsz. Való igaz, hogy a barátnőm is a kutyájának csak gügyörész, de ezt az állatok nem értik. Gügyörészek én is amikor csak úgy szeretgetem, de ha nevelem, akkor szavakat tanítok. pl. egy határozott NEM, amit már meg is értenek és abba is hagyják, amit nem szabad csinálni.
Én fészekből kipotyogott madárfiókákat szoktam nevelni, ismerősök is hozzám szokták őket hozni. Erdő mellett élek, úgyhogy egy nyáron a nagyobb viharok után átlagosan 2-3 fiókát nevelek. És nagyon jó érzés, mikor a kisrigót vissza tudod engedni a vadonba, vagy mikor a félszárnyú kisveréb a válladon üldögélve nézi veled a filmet.
Viszont mikor a dolmányos varjúfiókának este 11-kor adtál enni, és hajnali 4-kor megint visong a kajáért, akkor néha elgondolkozok, hogy valóban kellett ez nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!