Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Léteznek fogyatékos kutyák?

Léteznek fogyatékos kutyák?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam már fogyatékosnak titulált kutyákról, de arra lennék kíváncsi hogy ez csak egy kifejezés kutyások között a nehezebb esetekre, vagy valóban olyan betegség mint az embereknél. És ha igen akkor ez miben nyilvánul meg? Milyen nehézségei vannak egy ilyen kutya tartásának? Van-e rá kezelés, gyógyszer?
2010. jún. 16. 11:05
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm, ezek szerint előre nem lehet tudni hogy mi az amit megtud tanulni és mi az amit soha. Még az érdekelne hogy egy ilyen sérült állat, mennyire lehet beszámító, írtál a spánielek agresszivitásáról, ez mennyire jár együtt a fogyatékkal? Egyszerűsítve a dolgokat, a kutya eszik, iszik, pisil, kakil, alszik, mozog, és vakargattatja magát. Egy fogyatékos kutya is csinálja mind ezt, de előfordulhat komolyabb viselkedési zavar, amit nem lehet kezelni. Pl. az hogy támadni kezd, vagy az alapvető szükségleteit nem csinálja rendesen. Azért kérdezem mert én is fogyatékosokkal, sérültekkel szeretnék majd foglalkozni, és mivel emellett nagy kutyás is vagyok, arra gondoltam hogy kezdetnek magamhoz vennék egy ilyen kutyát, csak mivel családom van gyerekekkel nem szeretném őket veszélynek kitenni azzal hogy egy kiszámíthatatlan kutyát hozok haza. Mert ugye az hogy nem tud megtanulni dolgokat, vagy visszahúzódó (mint egyes autista) az nem gond, kezelhető, lehet együtt élni vele de egy agresszivitásra hajlamos állatnak jobb egy szakértő kézben.
2010. jún. 16. 13:24
 42/45 anonim ***** válasza:

Azt hogy agresszivitásra hajlamos e, megmondják a menhelyen, de sztem nála erről nincs szó. A spánieleknél ez egy idegrendszeri eredetű örökletes betegség. Elvileg előfordulhat hogy agresszivitással jár együtt a fogyatékosság, mint pl. az autistáknak is lehetnek dühkitöréseik, de ezt ténleg egyedileg lehet csak biztosan megmondani.

Bátran kérd a menhelyi gondozók segítségét, le szokták tesztelni a kutyákat agresszvitásra, gyerekekkel, állatokkal szembeni viselkedésre egyaránt. Ahogy olvastam itt erről nincs szó. De mond el nekik, amit itt leírtál, h mit szeretnél és hogy félted a gyerekeidet, ennek függvényében megmondják hazavuheted e közéjük vagy nem alkalmas rá.

2010. jún. 16. 14:37
 43/45 anonim ***** válasza:
23%

bocsánat de kénytelen vagyok kicsit beleszállni a vitába. Az a baj, hogy 13:23 barátunk nem tudja a fogyatékos szó jelentését. Mi nem mondtuk a kutyádra egy szóval se, hogy hülye és kevesebb mint egy másik kutya. Az a baj hogy a mai köznyelvben a "fogyatékos"-nak teljesen más jelentése van mint amúgy, mivel a gyerekek mostanában sokszor használják egymásra, hogy te fogyatékos stb. stb. szóval ez a szó jelentése átalakult kicsit arra, hogy hülye, gyökér, ezért ennek a szónak van egy sértő jelentése. De ha az eredeti jelentését nezzük és a kutyád farok nélkül születik akkor bizony testileg fogyatékos, de emellett simán lehet hogy egy versenyen legyőzné a kutyámat vagy okosabb mint a kutyám. És remélem most már érted mire akarunk kilyukadni...

Jah és bocs az OFF ért

2010. jún. 17. 00:32
 44/45 anonim ***** válasza:
9%
Figyelj, ilyen formán lehet hogy régen a k*rva szó sem volt sértő de ma az és kész ennyi pedig annyira mást nem jelenthet. Miért ne lehetne a köznapi embernek a köznapi életben azt a jelentést gondolni amit mindenki más? Nem hinném hogy egy netes oldalon és egy teljesen átlagos életet élő kutyánál törekedni kell a halálosan pontos és tudományos megnevezésre.
2010. jún. 17. 01:01
 45/45 anonim ***** válasza:
43%

én voltam aki vitatkozott veled...

Szerintem rád kár időt pocsékolni, mert egy nagyon makacs, és buta lehetsz, ha már 4-5ember magyarázza, és még mindig nem érted meg.Akkor hidd azt amit akarsz, akkor is így hívják a kutyát, attól lehet e legszebb,a legügyesebb, aznem ettől függ....

2010. jún. 17. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!