Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya buszon? Hogyan?

Kutya buszon? Hogyan?

Figyelt kérdés

Kb10-12kg -os kutyát felvihettek a buszra?Ha igen akkor a földön kell utaznia?Nem harap szájkosár kell?vagy ha felszállunk akkor rajta lenne ha utazunk levenném szabad ilyet?

A jegyet úgy kell kérni,hogy kutyajegyet kérek?

Tapasztalatokat írnátok kutyával a buszon.

2018. jún. 8. 18:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Két kutyám van külön-külön jönnének.De ha egyszerre hoznám őket y pórázzal felengednek a buszra?
2018. jún. 8. 18:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szájkosár kell, jegy az ölben elférőknek elvileg nem kell.Két kutyát lehet vinni.Én is vittem már egyszerre kettőt.
2018. jún. 8. 18:43
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem csak kis testű kutyát lehet, de ne haragudj, ha hülyeséget mondok. Esetleg kérdezz rá a volán telefonszámán, biztos, ami biztos, ott biztos tudnak mondani több részletet róla.
2018. jún. 8. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Németjuhászt meg egy nagyobb kutyát is vittem már gond nélkül.
2018. jún. 8. 18:52
 5/11 A kérdező kommentje:
A másik kutya 7-8 kg.Majd megkérdezem köszi. :)
2018. jún. 8. 18:58
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Úgy írja hogy ha szállító boxban vagy táskában ahonnan az állat kijutni nem képes akkor ingyen szállítható. Ha nincs box meg semmi akkor póráz és szájkosár kötelező +jegy. Nincs külön kutyáknak való jegy. Viszont van kutya bérlet abból van havi meg éves.

Miskolci gazdi.

2018. jún. 8. 19:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kivonat a Volán szabályzatából:

12.Fejezet: Autóbuszba bevihető élő állatok

1. Élő állat olyan zárt szállítóeszközben szállítható, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki.

2. Az 1. pontban foglalt feltételek megtartásával zárt szállítóeszközben utasonként egy kutya szállítható. Az 1. pontban foglaltaktól eltérően, autóbuszonként egyidejűleg egy kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral (szájmaszkkal) és pórázon vezetve is szállítható. Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával (Kisállat egészségügyi könyvével) és kérésre azt az autóbuszjárat személyzetének vagy az ellenőrnek fel kell mutatnia.

Amennyiben ugyanazon autóbuszjárattal egyidejűleg egynél több pórázon vezetett kutya szállítására van igény, a kutya szállításában elsőbbsége a már az autóbuszjárattal utazó utasnak van, a felszállásra pórázon vezetett kutyával jelentkezők sorrendjére pedig az elszállítási sorendre vonatkozó szabályok (VII. Fejezet) érvényesek. A segítő kutyák (3. pont), továbbá a hatósági feladatok ellátását segítő szolgálati kutyák autóbusszal történő szállítására a pórázon vezetett kutyák szállítására vonatkozó korlátozás nem vonatkozik.

2018. jún. 8. 19:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Már bocsánat, de kutya/ csomagjegy vagy hasonló néven fut egy jegy...ha csak 1-2 éve nem változott meg....
2018. jún. 8. 19:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Volánon kutyajegy kell neki, szájkosárban kell lennie és egyszerre csak egy kutya lehet a buszon és oda rakod, ahova akarod. Egyszer szálltunk fel úgy a buszra, hogy már volt ott egy kutya, a buszsofőr mondta h nem tud jegyet adni nekünk, mert elvileg mi már nem is szállhatnánk fel.Én speciell mindig levettem róla a szájkosarat felszállás után, nem fogja senki sem ellenőrizgetni, kivéve, ha jön egy ellenőr, de akkor meg visszarakod rá...

bkv-n szájkosár vagy hordozó, az utóbbiban lévő kutyára nem kell jegy, az előbbinél pedig igen. Itt nincs külön kutyajegy, neki is egy vonaljegy kell vagy bérlet.

2018. jún. 8. 20:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Póráz+szájkosár és mehet.

Én úgy szoktam kérni, hogy kutya jegy. Max 50 forintot számoltak fel rá eddig, általában 10-20forint.

2018. jún. 9. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!