Vihetem kutyát buszon?
Az 5-ös jól írja, azzal kiegészíteném (bár ez lehet, hogy adott társaság szabályától függ)
Hogy ölben víve a sofőr jóindulatán múlik, hogy beleköt e, vagy nem. Mert elvileg úgy nem lehet.
Köszönöm a válaszokat :) (amúgy elrontottam a kérdést : Vihetek lett volna nem vihetem :) )
Amúgy egy 4 hónapos németjuhászt szeretnék hozni a buszon az ölemben természetesen, de szerintem még túl kicsi a szájkosárhoz de majd összehaverkodom a busz sofőrrel hátha engedi anélkül is :D
"VII.2. Élő állatok szállítása
Élő állat a kézipoggyász méretét meg nem haladó, állatok szállítására alkalmas
,
zárt
szállítóeszközben díjmentesen szállítható, amely biztosítja, hogy az é
lő állat az utazás során
nem szabadul ki, illetve az utasok ruházata, poggyásza vagy a jármű nem szennyeződik be.
BKK üzletszabályzat
55
/
61
Az előző bekezdésben foglaltaktól eltérően (ha az utas nem kézipoggyásznak megfelelő
szállítóeszközben szállítja) a kutya zárt szállítóeszköz
nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve
,
díjfizetés ellenében
szállítható.
Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával és kérésre azt a szolgálatban
lévő személyzetnek fel kell mutatnia.
A kutya utaztatásának viteldíja azonos az adott t
ávolságra érvényes teljes árú menetdíj árával,
a hév vonalain a vonaljegy, gyűjtőjegy, átszállójegy a vonal teljes hosszára érvényes.
Kutyaszállításra 24 órás jegy, 72 órás jegy hetijegy és 5/30
-
as napijegy is használható. A
kutya részére bérlet váltható.
A bérletszelvényt általános bérletigazolványban kell használni,
az arckép helyén " EB " felirattal, az általános bérletekre vonatkozó szabályok szerint. A
rendőrségi szolgálati kutya és a megkülönböztető jelzéssel megjelölt segítő kutya
(mozgáskorlátozotta
kat segítő, hangot jelző, rohamjelző, személyi segítő és vakvezető kutya)
utaztatása díjtalan."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!