Kutyámnak emlő daganata van, meg kell műteni vaaagy? Valaki azt mondta lehet csak jó indulatú.
Nagyon figyeljetek oda erre! Nekünk ebbe halt bele az első kutyánk 13 évesen :( rossz indulatú volt, és a legutolsó stádiumban altatni kellett, de neki komoly fájdalmai voltak, nem segített semmi rajta sajnos. Mindenképp kell vérvétel, és ultrahang, hogy hogy áll neki bent. Ne hagyjátok figyelmen kívül, hogyha jó a helyzet, akkor sem. Fontos, hogy minél előbb lássa orvos, és kezelje vele!
Druukolok, hogy rendben legyen minden!
14-es: köszönöm
15-ös ha végigolvastad volna a kommenteket írtam hogy az orvos kijött meg nézte és a hasára csapott hogy műtét..neki sincs röntgen szeme nyílván igen jobb lenne ha bevinnénk és ott jobban meg tudnák vizsgálni be is visszük;)
Nektek kell tudnotok/látnotok, hogy megéri-e a kockázatot az altatás.
Addig is az alábbi opcióid vannak:
0. Nem tesztek semmit. Ezt szerintem el is lehet vetni, mert csak a felelőtlen gazda nem csinál semmit.
1. Figyelitek, hogy nem növekszik-e a daganat. Ha növekszik, akkor valamit muszáj lesz csinálni.
2. Megkéritek az állatorvost, hogy vegyen mintát és küldje el laborba, abból megtudjátok, hogy rosszindulatú-e a daganat.
3. Vállaljátok a kockázatot és megműttetitek, de akkor már érdemesebb egy megbízható helyet keresni és olyat, ahol gázzal altatnak. Ha gondoltok a jövőre is, akkor egyúttal lehetne ivartalaníttatni is plusz kivetetném a méhét is, ha már egyszer altatják és akkor nincs vele gond a későbbiekben (gondolok itt a gennyes méhgyulladásra). De egyébként ezt szokták is javasolni az állatorvosok ilyen műtét előtt.
Talán látott már néhány rosszindulatú emlődaganatot, ezért mondhatta amit mondott!
Röntgent ilyenkor a tüdőre szoktak csinálni, van-e már áttét vagy nincs! Emlődaganatot embereknél se röntgennel nézik, hanem ultrahanggal, de abból sem derül ki, rosszindulatú vagy sem. Vidd orvoshoz, szedjék ki mielőbb, várni nem érdemes.
Egy jó állapotú 10 éves kutyát miért ne lehetne altatni?
Vérkép a műtét előtt, és ahogy már írták, tüdőröntgen, ha már áttét van akkor nem érdemes. Viszont ha minden lelet rendben, akkor minél előbb...
17-es mondtam már hogy bevisszük orvoshoz hogy jobban megvizsgálja-.-...tisztában vagyok hogy ivartalanítani kell a kutyákat a gennyes méhgyulladás miatt de ezt nem én döntöm el hanem a szüleim! de apum nem akarja ivartalanítani mert kockázatos idős kutyáknál és fél
19-es lehet műteni idős kutyákat csak kockázatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!