Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lebénult a kutyám. Megműttesse...

Lebénult a kutyám. Megműttessem, vagy ne kínozzam vele?

Figyelt kérdés
Sajnos lebénult az 5 éves kutyusom két hátsó lábára. Eltérő információkat kapok, nem tudom, mit tegyek! Több orvos látta már, kórházban is töltött néhány napot, hamarosan kezdjük az akupunktúrás kezelést. Az egyik orvos szerint felesleges a műtét, nem garantált a sikere, a másik orvos szerint felelőtlen vagyok, ha nem műttetem meg. Amikor kérdeztem, hogy milyen kockázata van a műtétnek, azt a választ kaptam, hogy az altatásnak van kockázata, de nem szokott gondot okozni!? A legtöbb gazdi, akivel beszéltem, szintén azt mondja, hogy ne okozzunk felesleges szenvedést...én meg tanácstalan vagyok! Az orvos aki a műtét mellett kardoskodott nem látta, nem vizsgálta az ebet mégis azt mondta telefonon, hogy azonnal műteni kell. Ti mit tennétek?
2010. jún. 11. 22:19
1 2 3
 21/27 Akiteki ***** válasza:
Az én kutyusomat ők hozták helyre, remélem a Tiédet is sikerül. Drukkolok!
2010. jún. 14. 16:40
 22/27 A kérdező kommentje:
Kérlek, hadd vegyem fel veled a kapcsolatot kedves utolsó előtti válaszoló. Szeretnék az ápolással kapcsolatban is tanácsot kérni, mert nagyon sok mindent próbálok, de nem akar sikerülni begyógyítani a sebeit! A többit majd személyesen. Kérlek írj: maakvirag@gmail.com Nagyon köszönöm előre is!!!
2010. jún. 15. 15:37
 23/27 Dyondynamite válasza:
Sziasztok! Nekem egy hároméves kistestű kutyusommal küszködünk ilyen problémákkal. Voltunk állatorvosnál, azt mondta, hogy gerincsérve van, kapott gyógyszert meg el kell zárni, hogy ne ugrálhasson. A helyzet rosszabbodott, már egyáltalán nem tud a hátsó lábaira állni. Fájdalmai valószínűleg nincsenek, mert jókedvű. Minden este masszírozzuk, megmozgatjuk és gyógyfürdőbe csücsültetjük szegénykét. Most azt mondta az orvos, hogy klinikára kellene vinni, ott a vizsgálatok 40 e alatt nem nagyon állnának meg. Az anyagi keretem ezt még megengedné, de többet nem nagyon, pl a műtétet már nem hiszem, hogy ki tudnám fizetni, mire oda kerülünk. Kutyakocsin gondolkodtunk még, de az is 60tól kezdődik. Szeretném kivizsgáltatni, de ez tényleg nagyon sok nekem, a szüleim pedig nem támogatnak ebben. Tudnátok valami jó ötletet adni, hogy mit tegyek? Vagy esetleg tudnátok ajánlani olcsó, de jó orvost/klinikát pesten? Esetleg tippeket, hogy hogyan könnyíthetném meg a kutyus életét?
2012. jan. 12. 10:23
 24/27 anonim ***** válasza:

ma 10:23

Sajnos ezzel a betegséggel házilag, olcsón nem lehet csodákat tenni.

Az "olcsó"orvosnál sem úsznád meg tizenezreknél kevesebbért a műtétet.

2012. jan. 12. 11:13
 25/27 anonim ***** válasza:

Az előttem szólónak igaza van,tényleg nagyon sokba kerül mint a vizsgálatok,mint a műtét vagy a kocsi.Próbáld megbeszélni a dokival a részletfizetést.

Milyen kutyusról van szó ?

2012. jan. 12. 15:57
 26/27 anonim válasza:
Sziasztok! Bár látom, már 3 éve tetted fel a kérdést, most találtam rá, mert kb. egy hónapja jártunk úgy sajnos, hogy az 5 éves kiskutyánk egyik pillanatról a másikra lebénult a hátsó lábaira. Azonnal orvoshoz vittük, de csak 3 nap múlva műtötték meg. Ennek négy hete, és nem állt lábra sajna...Aprócska jelek már vannak, néha reagál a fájdalomra azon a területen. De már mi is kutyakocsiban gondolkodunk. Az orvos altatást javasolt, ha nem áll lábra. De nekünk is az a véleményünk, hogy nincsenek fájdalmai, virgonc, kitűnő az étvágya, most már "fókázva" mászkál is, tehát felfekvések sem alakulnak ki, a világért sem altattatjuk el! Családtag...
2013. márc. 27. 10:19
 27/27 anonim válasza:

Sziasztok!

Látom az alapkérdés elég régi, de a téma örök, sajnos...

Nos! A mi kálváriánk tegnap kezdődött. 14 éves örökmozgó, nagyon aktív svájci fehér juhászommal vígan mentünk bevásárolni a Budagyöngyébe, de hazafelé csoszogni kezdett, majd itthon már összeesett. Állatmentősök kifejezésével élve: elszállt a két hátsó lába.

Azonnal Seregi doktorhoz rohantunk a Felicavetbe.

Nagyon tisztességes orvos, az előző ebemet is ő műtötte 2008-ban. Végigbeszéltük, hogy egy 70 ezres vizsgálatba meg egy 100 ezres műtétre nem fog rábeszélni, de ha tudunk más módon a kutyus életminőségén javítani, akkor tegyük meg, mert az általános kondíciója jó.

Ma estére lesznek meg a laboreredmények, mert megnézik nem méreg-e, bár mérgezésre utaló jelek nincsenek, megnézik nem kullancs-e, bár azt sem találtunk benne és rendszeresen védekezünk ellene.

Holnap este visszük vissza és akkor átbeszéljük az alternatívákat...

Ő családtag! Ha nincsenek fájdalmai, eszünkben sincs elaltatni!

2013. júl. 2. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!