Mit tehetek ha lebénult a kutyám két hátsó lába?
Sziasztok!
Nekem van egy 10 éves hovawartom és lebénult a két hátsó lába,állítólag valami nyomja a gerincét és nem igazán lehet rajta segíteni csak egy veszélyes műtéttel amit félek,hogy nem bírna ki,de egyépként teljesen ép és nem bírnám ki,hogy elaltatják. Nem tudjátok,hogy hol lehet venni ilyen kerekes kocsi félét amiben le is tud feküdni,mert most jön a tél és félek,hogy megfázik,vagy felfázik.Bárki aki már volt hasonló helyzetben,és tudna tanácsot adni az segítsen.
Előre is nagyon köszönök minden segítséget.
Szia az én kutyusomnak is lebénult a két hátsó lába, bár őt megtámadta egy másik kutya, de az eredmény ugyanaz. Mi egy hónapot küzdöttünk energiát és pénzt nem kimélve de végül elkellet engednünk. Nem tudom nektek mennyire súlyos a helyzetetek de ha nincs esély javulásra meg kell hozni a döntést bármennyire is fáj, egy kutyának ez nem méltó élet. A mienk is elélt volna, kúszva mászva maga alá csinálva, de ennél jobbat érdemelt...
Nagyon sajnálom, hidd el, pontosan tudom milyen ez, még nincs egy hónapja a mi tragédiánknak. Meglehet próbálni a kutya kocsit, de neked kell tudnod mikor jött el az idő hogy elenged és megkíméld a szenvedéstől. Gondold el ő egy kutya, nem tudja felfogni mi történik vele, miért nem szaladgálhat, játszhat mint azelőtt. Talán a műtétet is érdemes lenne megpróbálni, bár egy ilyen idős kutyánál nem tudom mennyi esély van.
De higgy nekem, én végig csináltam, és bár eddigi életem legnehezebb és legfájóbb döntése volt, most már örülök hogy meghoztam. Egy kutyának nem lehet elmagyarázni ezt a helyzetet, mint ahogy szólni sem tud ha fáj valami, vagy ki kell mennie, véresre húzza lábait, a hasát mert mindig benne lesz a "menni akarok" ösztön. Nagyon nagyon sajnálom, remélem van elég erőd meghozni a helyes döntést, bármi is az...
Biztos én is le leszek pontozva de szerinted mennyire fer dolog azt várni a lebénult, fájdalmakkal küzdő kutyádtól, hogy kerekeken gurulva szenvedjen tovább csak azért mert te ne bírnád ki ha elaltatnák?!
van olyan mikor az ember, egy számára fájdalmas döntést kell hogy meghozzon, mert nem mindig körülöttünk forog a világ, és nem mindig a mi érzéseink a mérvadóak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!