Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy egy normális...

Lehetséges, hogy egy normális tenyésztő nem adna nekem el doberman kutyát, csak azért mert még nem volt kutyám?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 4. 21:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező. köszönöm, hogy leszaporitóztál ismeretlenül, pedig én adtam volna neked esélyt, hogy egy beszélgetés, találkozás után esetleg kaphattál is volna tőlem kiskutyát. De mivel most igy olvasom a hozzászólásaid, téged azért ráztak le, mert egy igazi okostojás vagy, aki mindent jobban tud mindenkinél. Aki azt mondja, hogy egy Akita könnyű kutya, és a dober a dalmatával van egy szinten, az vajmi keveset tud a kutyákról. Üdvözlettel: Pataki Éva De la Scytha dobermann kennel. (9-es voltam)
2018. ápr. 5. 07:36
 22/35 anonim ***** válasza:
90%
"Szerintem egy tenyésztőnek kötelesnek kell lennie eladni egy olyan embernek kutyát aki hajlandó érte több mint 200 ezer forintot kifizetni és nem totál debil.". nem, nem köteles!!! Nem kenyér, amit árulnak a boltban, aztán aki veszi viszi. Nem te teszel neki szivességet, hogy veszel tőle kiskutyát. ne keverjük a szezont a fazonnal
2018. ápr. 5. 08:48
 23/35 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy Te Pataki Éva lennél, szerintem csak kikerested a nevét... Amúgy igazad van, nyílván nem köteles egy tenyésztő senkinek sem kutyát adni, akár több millióért sem. Csak elkeseredettségemben írtam ezt, egy anonim oldalon, hiszen élőben tényleg normálisan viselkedtem, meg telefonon is.

Viszont ezt így sehogy sem írtam hogy az akita könnyű kutya lenne, sőt. Csak az átlagos gazda hozzáállására akartam felhívni a figyelmet. De ezek szerint még biztosan nem olvastál akitás kérdést, esetleg nézz bele egybe...

A lényeg, hogy mindig a kutyát hibáztatják és eldöntik, hogy ez a fajta márpedig igenis agresszív és szófogadatlan, LEHETETLEN az alap parancsokra is megtanítani.

Azt is kifejtettem, vagy legalábbis megpróbáltam, hogy a dobermant miért pont a dalmatához hasonlítottam.

Amúgy kaptam jónéhány nagyon korrekt választ is, ezt eddig asszem nem köszöntem meg...

Úgyhogy köszi!

Mindenkinek ment a zöld, akivel nagyon nem értettem egyet, annak a kék.

11. Ha nem Te vagy Pataki Éva akkor légyszi máskor ne élj vissza mások nevével, mert ez nem vicces.

Ha Te vagy akkor sajnálom, hogy neked is az a véleményed rólam tenyésztőként, hogy alkalmatlan vagyok a fajtához, elgondolkodtató. Agyalok rajta...

Viszont sajnos a véleményem nem nagyon fog változni szerintem, mert már így is sokat foglalkoztam a témával és nem változott.

Továbbra is azt fogom gondolni, hogy szinte bármilyen fajtát lehet első kutyának tartani és hogy a doberman nem tartozik a legnehezebben növelhető fajták közé, hanem valahol középen helyezkedne el egy ilyen listán...

Még esetleg ajánlhatnátok hasonló, de jobban kezdőknek való fajtát, ha azon a véleményen vagytok mint a válaszolók nagyrésze.

Még egyszer köszi!

2018. ápr. 5. 11:19
 24/35 anonim ***** válasza:
87%

Aranyos, hogy azt gondolod, hogy ha kutyaoviba és iskolába viszed a kutyát, akkor alapvetően problémamentes lesz. Ne érts félre, tényleg nagyon sokat segít a korai szocializáció és iskola (sőt, elengedhetetlen), de ha te egy olyan kutyát választasz ki az alomból, aki mondjuk rohadtul domináns, azzal te hiába mész kölyök korától kutyaiskolába, mert maximum egy bizonyos szintig tudod "megoldani a problémát".

Vannak kutyák, akik egyszerűen olyanok, hogy csak bizonyos szinteket lehet velük elérni, és soha nem fognak önfeledten futkározni más kanokkal mondjuk. Ez normális, nem lehet mindegyik kutya puszipajtás mindenkivel, azonban azt mondani, hogy ez csak is egyedül a gazda hibája, az nagy tévedés.

Pl ismerősöm rengeteg pénzt és időt beleölt a közép ázsiai juhászkutyájába, hogy ne menjen neki minden szembejövő kutyának 1-2 kivétellel. Nagoyn sokat dolgozott, dolgozik a kutyán, szép eredményeket hoznak, azonban hiába hozza le érte a csillagokat is az égről, ha mondjuk odaadná a haverjának hogy ugorjon le vele sétálni, a kutya bedarálna mindenkit. Szóval itt is csak szintre hozásról beszélhettünk.

Látszik, hogy még tényleg nem volt dolgod domináns, problémás kutyával, de végülis ez nem baj. Csak nem kéne úgy tényeket közölnöd, hogy azok biztos úgy vannak, mert te annyira jól tudod.

Persze lehet, hogy ha a tenyésztő segítségével kiválasztasz egy behódoló típusú szukát, nem lesz vele semmi problémád, nem lesznek meglepetések, és tökjól kijöttök majd. Sok ilyen történet is van. Ismerősöm malinoist akart első kutyának, mindenki kiröhögte. Mikor azonban megvete, elteltek az évek és szuper párost alkotnak. Vett egy második malinoist is, akivel viszont egyszerűen nem bírt, nem tudta kezelni, hiába jött ki az első kutyájával annyira jól (prző-védő, agility versenyekre jártak rendszeresen). Látod, ilyen szinten függ az adott kutyától is.

2018. ápr. 5. 11:21
 25/35 A kérdező kommentje:

"tényleg nem volt dolgod domináns, problémás kutyával"

Nos domináns, 70 kg. körüli kutyával már volt dolgom...

Problémással valóban nem, mert a gazda aki rám bízta pár hétre, az nagyon sokat foglalkozott vele, nagyon tudatosan "építette" kiskirától kezdve.

Illetve olyannal sem volt még dolgom akinek valamilyen egészségügyi, azaz mondjuk idegrendszer és/vagy pszichés problémája lett volna... Ez valóban így van.

De pont ezért szeretnék tenyésztőtől, onnan is a jobbaktól kutyát venni.

2018. ápr. 5. 11:28
 26/35 anonim ***** válasza:
86%

Attól, hogy nálad volt egy hétig a haverod domináns kutyája és pont nem zabált fel téged, vagy a körülötted élőket, az még nem győzelem :D

De amúgy én megértelek, és az nagyon jó, hogy korrekt tenyésztőtől tervezel kutyát venni. Mindenki hallott már siker és kudarc történeteket ilyen szituációban, de a puding próbája az evés.

Ha találsz tenyésztőt, aki ad el első kutyának is (biztos fogsz amúgy), ő úgyis segíteni fog kiválasztani a legkevésbé domináns egyedet, hisz ő sem szeretné, hogy kudarcot vallj. A tenyésztő ismerni fogja az almot, tudja a kiskutyák személyiségét, és nagyjából meg tudja jósolni, hogy ez milyen lesz a későbbiekben. Támogatom a szuka kutyát, és tényleg figyelni kell őket, hogy pl ne azt vedd, aki elsőnek rohan oda stb. A tudatos kiskutyaválasztás már egy nagyon jó kezdet. Ha nem a sarki tanyasi kutyaiskolába viszed majd, hanem hozzáértőbbekhez, akkor az is rengeteget segít majd.

Addig is ajánlom, hogy keresgélj dobis csoportokat fb-n, és próbáld velük felvenni a kapcsolatot, mert minél több tapasztalatot hallasz gazdiktól is (nem csak tenyésztőtől), az is sokat segít.

2018. ápr. 5. 11:36
 27/35 A kérdező kommentje:

"tényleg nem volt dolgod domináns, problémás kutyával"

Még ehhez annyit fűznék ehhez, hogy akinek volt már egy első kutyának való kutyája, az ebből a szempontból hol jár előrébb mint én?

Ez ugyanúgy rá is igaz.

2018. ápr. 5. 11:40
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
A fentebb idézett sornál arra gondoltam, hogy valaki előzőleg írt egy problémát és te írtad arra, hogy ez a gazda hibája, és te járatnád kutyaiskolába. Holott el kéne fogadni, hogy bizony ilyen is van, és nem mindig teljes megoldás a kutyaiskola, csak te úgy kezeled, mintha mindent tudnál az ilyen helyzetekről. De ha elolvasod a 26-os válaszom, akkor látod, hogy én amúgy támogatlak és próbálok segíteni.
2018. ápr. 5. 11:46
 29/35 A kérdező kommentje:
26. köszi a bíztatást!
2018. ápr. 5. 11:48
 30/35 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy mindenre megkésve reagálok, csak a mobilomon nagyon lassú a net.
2018. ápr. 5. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!