Szóval nyakamba sóztak egy idegbeteg kiskölyköt?
Kaptam egy ismerősömtől egy staffi kölyköt, ajándékba, mert a többit állítólag megvették, és ezt még egy hónap múlva se vitték el, így nekem ajándékozta!
Tudom, persze miért nem kértem a törzskönyvet, meg a többi igazolást, hogy honnan van a kölyök... Nos menhelyről hány kutyát hoznak el tkval?
Nekem nem a papír számít!
És a kutya furcsa. Néha játéknál menekül előlem, mintha meg akarnám verni. Néha összerezzen, és bekuporodik a sarokba! Utána meg semmi baja!
Az állatorvos megnézte és azt mondta, lehet ideggyenge, mert Ő is furcsálja némelyik viselkedését egy egy tesztre!
Szóval nyakmba sóztak "ajándékba" egy idegbeteg kiskutyát?
Tudták, hogy baja van ezért nyomták oda nekem?
Az állatorvos se nem kutyakiképző, se nem etológus, hogy ezt megállapítsa. Az állatorvosok semmilyen képzést nem kapnak kutyanevelésből, kutyaviselkedésből. Távhit h ő bármit is tudna.
Látatlanba nem lehet kijelenteni róla h ideggyenge. Ami biztos, és inkább ez a valószínű, h mindenféle szocializáció kimaradt a kutya életéből, nem találkozott különböző emberekkel, szituációkkal, ingerekkel, valószínű semmivel. Ha elpasszolták, mert nem tudták megvárni a megfelelő gazdit - nem is akarták, akkor azt is lehet feltételezni, h a kutya alapjáraton idegesítette őket, így megeshet h kapott nem túl kedves szavakat is.
Amit tehetsz: szakember és kutyaovi majd kutyasuli, minél több helyre vinni, minél több szituval megismertetni, pozitív megerősítéssel növelni az önbizalmát, elkezdeni vele klikkerezni és figyelni arra h milyen viselkedésekre erősítesz rá, és mi az amit ignorálsz. Tanulja meg a nem szó jelentését, de tudd utána kioldani is. Ha ezeket nem tudod hogyan, akkor mindenképp kutyasuli javasolt, lehetőleg egy jobb fajta..
Az utolsó hozzászólással egyetértek, lehet, hogy a kutyád a szokottnál érzékenyebb habitusú, de hiszen te sem voltál körültekintő, ugye?
A saját pszichológiáddal foglalkozz egy kicsit, te hogyan állsz a kutyához, melyek azok a mozdulatok, hangok, játékok, amik kiváltják a bizalmatlanságot?
Vidd kutyaoviba, megfigyelheted a többi kölyök viselkedését, a tiéd pedig tanul majd - bizalmat is, veled szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!