Nem tudom elfogadni a párom kutyáit, mit tehetek?
Ez egy örök konfliktusforrás lesz kettőtök között.
Míg nem éltek együtt, a saját lakásában azt gondolom, úgy él, ahogy akar.
Mielőtt közös jövőt, összeköltözést terveznétek, üljetek le megbeszélni a dolgot, hogy tudtok-e mindkettőtök számára megfelelő kompromisszumot kötni, vagy sem. Ha nem, akkor nincs értelme folytatni ezt a kapcsolatot.
A toxoplazmózist kizárólag a macska terjeszti az ürülékén keresztül, ha éppen frissen fertőzött.
A kutya ebből a szempontból veszélyt nem jelent.
2 lehetőséged van.
Megszokod a kutyát és megtanulsz velük együtt élni. Mivel a párod kutyás, ha választana a kutyáit választaná.
Elköltözöl. Bele kell kalkulálnod, hogy a gyereked is kutyás környezetben dog felnőni. A kutya akkor is bent lesz, amikor hazajössz a kórházból és akkor is amikor éjjel ki kell menni hozzá.
Kutyák a toxoplazmát nem terjesztik, macskától vagy mosatlan gyümölcstől kaphatsz, de kis higiéniával és odafigyeléssel simán elkerülhető. Nekünk van szobacicánk és semmi bajunk tőle, rendszeresen oltott, féreghajtott...
Szerintem a kapcsolatotokra visszatérve, ha nem tudtok megegyezni ês kompromisszumot kötni, akkor rövid időn belül szét fogtok menni, mert nagyon más a gondolkodásotok.
Nem fogja a kutyáit kirakni a házból, ez egyértelmű. De a kutyáknak is kellenek szabályok, tudniuk kell, mit szabad és mit nem. Nekem egy nagy és egy kistestű van, sokszor bent vannak velünk, de tudják, hogy a háló és a konyha tabu, oda nem is mennek be.
Volt olyan kapcsolatom a férjem előtt, aki konkrétan féltékeny volt a kutyáimra, rövid idő alatt kiadtam az útját, ráadásul szerinte a kert végében kell őket tartani, mert nyálasak stb...
Szóval azt javaslom, hogy üljetek le beszélni, mert az állandó feszültségnek nincs értelme. A gyerek témán pedig ne kattogj még, nem adják azt olyan könnyen mindenkinek sajnos...
Köszönöm a válaszokat!
NEm vagyok kutyagyűlölő, szeretem az állatokat a macskákat is, de van egy határ, hogy az ágyban nem szeretném hogy ott legyenek. De lehet, ha majd arra kerül a sor, majd el magyarázom a barátomnak, hogy vegyünk nekik külön kis ágyacskát...
Ez mondjuk nem rossz ötlet.
Legyen saját kis helye a kutyáknak az ágyatok mellett, lehetőleg a párod oldalán. Lehet kapni nagyon jó kutyafekhelyeket, de az átszoktatás nem lesz egyszerű. Felnőtt kutyák, pár hétig beletelhet, mire ráéreznek az ízére.
Nem érti és nem is fogja, ezt mondtam. Mindegy hát, mindenki a maga kárán tanul :)
Én már tudom, hogy ez hogy fog lezajlani, mert van egy tisztaságmániás barátnőm. Mindig úgy költözik az aktuális pasi nyakára, hogy majd most milyen jófej és engedékeny lesz, de egy fél hónapnál tovább eddig még nem bírta tűrtőztetni magát és mindig ő van megsértődve amikor a 0/24-es vérben forgó szemű hisztije közepette kiteszik a szűrét a pba.
"Nem akarok kutya ólban élni. Mikor anyum terhes volt toxoplazmoza volt az állatoktól és azért gyenge a látásom is. Nem szeretném, hogy ha a gyermekünk ugyan azt élje át amit én a kutyák végett."
Itt a lényeg. Ha eljutnak odáig az aktuális sráccal, akkor amint terhes lesz, a kutya maga lesz az ördög és oda az idilli családi kép. Ha egyáltalán addig bírják, persze :D
Sosem értettem, hogy az emberek miért képtelenek előre gondolkodni és kikerülni egy csomó időpocséklást és kínlódást, ez mindkét félbene fog bőven tüskét hagyni.
De te sosem fogod szeretni annyira/úgy a kutyákat,mint a párod. Mindig rettegni fogsz,hogy jaj mi lesz a gyerekkel, stb. SOHA nem fog ez változni.
a párod meg mindig imádni fogja a kutyáit, és még egy gyerekkel sem tudod annyira magadhoz láncolni,hogy majd lemondjon róluk a gyerek miatt stb. mert most aztmondod nem így van, de így lesz. nem hiszem el,hogy 1 évet elcsesztél már vele. elhiszem,hogy szerettek egymást,de ennek semmi jövője. az meg hogy még együtt sem éltek de már gyereket akarsz hát na mindegy.
A kutyákhoz annyira nem értek, így ahhoz nem szólok, de két dolog.
A toxoplazmát kb. mindentől el lehet kapni, ha az fertőzött ürülékkel érintkezett. Gyümölcs, zöldség, stb... egyes esetekben a fertőzött nyers hús is terjeszti.
A másik pedig az, hogy aki egyszer elkapta a toxoplazmát az védettséget kap, és nem tudja újra elkapni. Így rád, és a későbbi magzatodra nagy eséllyel teljesen hatástalan már.
Viszont abban egyetértek a többiekkel, hogy ez az egész hosszútávon csak konfliktust fog szülni. Vagy megbeszélitek, és a kutyáknak szereztek külön kiságyat és megbékélsz, vagy addig marjátok egymást amíg valamelyikőtök megunja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!