Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Vegetáriánusok vagyunk és az oviban nem hajlandóak elfogadni a bevitt ételt, mit tehetek?
Voltam a helyi ÁNTSZ-ben ott mondták hogy nem kell papír, vigyem nyugodtan be az ételt,az ovi elzárkózik. Ellenben hangosan hírdeti,hogy ha a gyerek hoz orvosi igazolást bármilyen allergiáról akkor szerződésük van a kórházzal és bármilyen jellegű étkezést megoldanak.kivéve persze a vegát. hol van a következő lépés?menjek el egy gasztroenterológushoz, vagy a háziorvoshoz? kérjek igazolást? vagy a kórházba ahonnan a kajajön? az őcsoportjában van akikülön ételt kap.
tisztelettel kérem, aki nem ért egyet azzal hogy egy gyerek nem eszik húst,kérem NE írjon, ittmost nem vitát akarok sőt megmagyarázni sem, és meggyőzni sem senkit,köszönöm
OFFvAlapbol sem milyen hazi keszitesu ételt nem szabadna bevinni óvodába, mert fertőzést okozhat. Lehet lep öntözni, hogy "de nálunk tisztaság van" , a gyerekem anno szalmonellas lett egy ilyen gondolkodású anyuka születésnapi tortaja miatt.
ON Kérdező, a probléma megoldhatatlan, ha csak saját elkepzelesbol vagytok vegetarianusok. Ha orvosi indoka van, akkor a háziorvos, illetve a gyermek szakorvosi ad erről igazolást es az óvoda megrendeli a hús mentes étkezést a gyereknek.
Ha saját elképzelés es a gyerek sem szereti a húst, akkor ott hagyja a tanyerban.....
Off."ott hagyja a tanyerban"
Igen, egy nem vega ezt mondja. De. Sok vega nem eszik abból a tányérból, amivel hús érintkezett, abból az ételből amibe belefőzték, pláne! Aki nem vega ezt elég nehezen érti meg, nincs ezzel gond. Én is csak azóta tudom, amióta egy kert sütögetésen egy lány/akit előtte nem ismertünk, de tudtuk róla hogy vega/rám szólt-szépen-hogy az Ő zöldségeit ne fogjam meg azzal a villával, amivel előtte húst forgattam.
On:Én is az ovi üzemeltetőjét javaslom. Egy próbát mindenképpen megér.Esetleg-ha jó a kapcsolat a gyerekorvossal-írhatna egy papírt, hogy húsmentes étkezés kell a kicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!