Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek van tapasztalata,...

Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Vegetáriánusok vagyunk és az oviban nem hajlandóak elfogadni a bevitt ételt, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Voltam a helyi ÁNTSZ-ben ott mondták hogy nem kell papír, vigyem nyugodtan be az ételt,az ovi elzárkózik. Ellenben hangosan hírdeti,hogy ha a gyerek hoz orvosi igazolást bármilyen allergiáról akkor szerződésük van a kórházzal és bármilyen jellegű étkezést megoldanak.kivéve persze a vegát. hol van a következő lépés?menjek el egy gasztroenterológushoz, vagy a háziorvoshoz? kérjek igazolást? vagy a kórházba ahonnan a kajajön? az őcsoportjában van akikülön ételt kap.

tisztelettel kérem, aki nem ért egyet azzal hogy egy gyerek nem eszik húst,kérem NE írjon, ittmost nem vitát akarok sőt megmagyarázni sem, és meggyőzni sem senkit,köszönöm

2013. ápr. 11. 23:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
De egyebkent azt kellene megertenem, hogy ez nem az ovonoknek akarasarol vagy kényelmeröl szól, hanem ez a szabály.
2013. ápr. 12. 14:42
 22/31 anonim ***** válasza:
25%

Ha az önkormányzat sem engedélyezi, még egy ötlet.

Vallásszabadság van. A vallást kötelesek tiszteletben tartani. A hinduk nem esznek húst. Azt kell mondani, hogy a család a hinduizmus szellemében neveli a gyereket.

2013. ápr. 12. 14:50
 23/31 anonim ***** válasza:
66%

Ilyen szabály NINCS hogy kötelező húst ennie a gyereknek. Úgy csináltok mintha ez vmi gyerekvédelmi ügy lenne, ha ez valóban ilyen szabályként lenne lefektetve akkor a vegetáriánus szülőktől mind el kéne venni a gyereket??

Másik dolog: kedves előző oldal utolsó válaszolója szerinted az valóban oké egy ovisnak ha EGÉSZ nap alig eszik de nem baj mert este anya úgyis főz??? Ugye nem gondolod hogy ez egészséges?

Továbbra is tartom magam a véleményemhez ha fullra lepontoztok is hogy ez pusztán jóindulat kérdése az óvónők felől, érdekes, hogy felénk odaadják a vega kaját a gyereknek.

És nincs ebből gond hogy mást eszik mert a lisztérzékeny meg stb gyerek is mást eszik. Senki se teszi szóvá.(úgy értem a többi gyerek közül hogy pistike miért eszik mást mint mi...)

2013. ápr. 12. 15:05
 24/31 anonim ***** válasza:
32%
De miért ne enne??? Könyörgöm, láttál te mar óvodás ebédet közelről? Majdhogynem nagyítóval kell keresni benne a húst. Eszik levest, főzeléket, tésztát, krumplit. Este meg eszik "normalisat"
2013. ápr. 12. 15:07
 25/31 anonim ***** válasza:
Off. Én is kíváncsi lennék pár egyszerű receptre.nekem 6 éves autista fiam van aki nem hajlandó húst enni.
2013. ápr. 12. 22:58
 26/31 A kérdező kommentje:

23-as köszi a választ.egyetértek, itt nem bántja senki a lisztérzékeny kislányt mert mást eszik.ez csak az óvoda vezetőn múlik, hogy nem rendel külön kaját nekünk. mert ő úgy gondolja kell a hús, de semmivel nem tudja alátámasztani. ki a felelős az én gyerekem egészségéért, ő vagy én?

aki receptet kért,én rengeteg zöldségből csinálok fasírtot,mert a lányom nem egy főzelékfaló típus, ami a legjobban bejött az a kapros tökfasírt,még sírt is mikor elfogyott:-) szerencsére ő nagyon szereti a friss fűszernövényeket, szinte minden van itthon és a bazsalikom a mániája, annyit szór a pizzára tésztára hogy sokan csodálkoznak. amúgy van egy blog ahonnan én szoktam lesni de ez inkább vegán amit én gyereknek annyira még nem tartanék, de ötleteket lehet lesni:vegagyerek.hu

2013. ápr. 13. 07:35
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Így már más a helyzet, jobb lett volna, ha előre leírod. Ebben az esetben sajnálom, hogy nem engedik a saját étel bevitelét. Nyugtasson a tudat, hogy a gyermeked egész biztosan eszik valamit az óvodában, még ha kevesebbet is, vagy rosszul érzi magát miatta.

Talán meg kéne próbálkoznotok újra az otthoni húsfogyasztással, természetesen nem Nektek, de őt időnként újra kínálni vele, talán akkor látja, tudatosul benne, hogy nem rosszaság a húsevés. Ez még ha megterhelő is, meg részben fölösleges pénzkidobás számotokra, Neki nagyon kifizetődő lenne a jövőben.

Az én fiam is rossz evő, 6 évesen 125 cm és csak 20 kg, sehol nem eszik rendesen, az oviban meg nem is ellenőrzik. De ez van, egyre nagyobbak, saját maguknak kell rájönniük, hogy enni kell és jó, mert bekerültek egy közösségbe, és többé nem kerülnek ki. Sajnos innentől nem megoldható a rendes, egészséges táplálásuk, maximum kompenzálhatjuk esténként és hétvégeken.

Az én fiam egyébként papírral igazoltan allergiás a mogyoróra, a kedves óvónénik ennek ellenére tojnak rá. Etetik a mogyorós csokival, húsvéskor, mikuláskor nem vihetünk neki saját, mogyorómentes csokit, mert akkor azt a többiek rossz szemmel néznék... :(

Szerencsére elég okos és értelmes, hogy ne egye meg, de ahhoz tudnia kell, hogy van benne mogyoró. Nyilván, ha a kezébe nyomnak egy csokit, az óvónő rávágja, hogy egye meg nyugodtan, akkor nem hozza inkább haza, hanem boldogan megeszi. Az a mázlijuk az óvónőknek, hogy az allergiája csak papíron derült ki, egyébként semmilyen tünete nincs, de az biztos, hogy ha egyszer lesz, akkor nem rakják az ablakba a pert, amit a nyakukba akasztunk.

Bár ez az ovi amúgy is katasztrófa, már alig várom a végét.

Mindegy, csak arra akartam rávilágítani, hogy van, amikor az orvosi papír sem elég.

14-es

2013. ápr. 13. 08:57
 28/31 anonim ***** válasza:
régi téma, de a 10-es számú hozzászólóval közölném, hogy én bizony háromévesen döntöttem úgy, hogy nem kell a hús, soha az életben nem szerettem, háromévesen mondtam azt, hogy ez nem kell, mert valaha élt. lehet saját elhatározás, ez 1978ban volt, se divat nem volt, se senki nem volt vegetáriánus a családban, azt se tudták, hogy létezik. nem befolyásolt semmi, és senki, mégis ezt mondtam...
2013. jún. 15. 16:55
 29/31 anonim ***** válasza:
és nyolcas, akinek szalmonellás lett a gyereke egy behozott tortától: a kérdező nem a többi gyereket akarja etetni külön, csakis a sajátját...
2013. jún. 15. 17:00
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz ennie masik gyereknek belole, hogy megfertozze, de mindegy....
2013. jún. 15. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!