Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Vegetáriánusok vagyunk és az oviban nem hajlandóak elfogadni a bevitt ételt, mit tehetek?
Voltam a helyi ÁNTSZ-ben ott mondták hogy nem kell papír, vigyem nyugodtan be az ételt,az ovi elzárkózik. Ellenben hangosan hírdeti,hogy ha a gyerek hoz orvosi igazolást bármilyen allergiáról akkor szerződésük van a kórházzal és bármilyen jellegű étkezést megoldanak.kivéve persze a vegát. hol van a következő lépés?menjek el egy gasztroenterológushoz, vagy a háziorvoshoz? kérjek igazolást? vagy a kórházba ahonnan a kajajön? az őcsoportjában van akikülön ételt kap.
tisztelettel kérem, aki nem ért egyet azzal hogy egy gyerek nem eszik húst,kérem NE írjon, ittmost nem vitát akarok sőt megmagyarázni sem, és meggyőzni sem senkit,köszönöm
Igen ez valóban így van hogy még abban a tányérban se lehet a hús tehát az nem megoldás ha mondjuk kieszi a pörkölt alól a főzeléket.
Megkeresném az önkormányzatot ahogy írták előttem, de ha az óvónők ennyire bunkók rugalmatlanok (nem tudok erre mit mondani mert az égvilágon semmi különbség nincs aközött hogy a cukorbeteg gyerek ételét odaadják neki a másik kaja helyett-mint ez hogy a vegát teszik elé) akkor nem tudom mennyire szívesen járatom oda a gyerekem, úgy értem én tartanék tőle hogy a "bejárkálós háklis" szülő gyereke és akkor úgy is bánnak vele...
Mindegy ez csak az én félelmem egy két rossz tapasztalat után.
Egyébként van egy család ismerősünk ahol pici csecsemőkoruktól nem esznek húst a gyerekek kicsi falusi ovi mégse okoz semmi gondot hogy külön kaját vigyenek.
Az óvoda a gyerek érdekeit nézi. Ilyen esetben egyértelműen a szülők döntötték el, hogy a gyerek nem eszik húst. Az óvoda is igazodni fog ehhez, amennyiben az orvosilag is igazolt, és nem csak szülői nézet.
Addig, ha ennyire nem akarjátok, hogy a gyerkőc korának megfelelően táplálkozzon, hozzátok el ebéd előtt, és meg van oldva a probléma.
Ovija válogatja, nálunk adnak külön menüt annak aki nem eszik húst, sőt már a bölcsődében megoldották a különleges kéréseket, nem csak orvosi igazolással. Szerintem teljesen az óvodavezető rugalmasságán múlik.
Nincs másik óvoda a közeletekben?
akkor leírom nálunk hogy van, nem gondoltam hogy énakarok főzni,itt megoldott, hogy bármi allergia esetén külön konyha főz.szóval nem lenne a fertőzés kockázat,csak annyira amennyire a többiekételénél.
a hozd el ebéd előtt c. történet azért nem megoldható, mert az ember dolgozik, a nem eszik semmit pedig azért nem mert 6ra járunk oviba,szóval ha reggelit sem ehetne akkor éhen halna szegény mire délután van...
hangsúlyozom a gyerek nem szereti a húst, már hozzátáplálásnál is kihányta, pedig 8 hósan még csak almát kapott, szóval nem azért mert korai volt neki.
az enyém nem hisztizne ha mást enne sőt. van egy kislány aki lisztérzékeny és külön ebédje van és mivel tudja hogy egy lehetőség hogy neki is külön kajája lesz ha elérem valahogy szinte várja hogy végre normális kajája legyen.
hangsúlyoznám nincs megtiltva a húsevés neki csak és kizárólag a felvágottak, szóval ha akarja megeszi, ha nem otthagyja. mindig elmondom hogy nem baj ha megeszi,nehogy emiatt rosszul érezze magát, de emellett tudja hogy otthon nincs hús és ezt büszkén el is mondja bárhol. az iskolában már úgysem fizetem be szóval nem sokat kell kibírnia
az hogy másik oviba vigyem szintén nem ok mert egy év alatt szokott be,nagyon nem akart járni,utána újra kiscsoport, új gyerekek mondanom sem kell... most már ok, de nem csinálom meg vele újra hogy új környezetbe kerüljön
köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!