Nem tudom elfogadni a párom kutyáit, mit tehetek?
Két választásod van.
Az első, hogy hozzászoksz a kutyákhoz. Nem várhatod, hogy kizárja a kutyáit a lakásból, akár azt sem, hogy a hálóból, ha a kutyák évek óta ahhoz vannak szokva. Azonban azt felhozhatod a párodnak, hogy nem szeretnéd, ha a kutyák az ágyban aludnának. Én magam imádom az állatokat, nincs bajom a szőrrel, de nagytestű kutyát én sem engednék fel az ágyra. Aludhat velünk a hálóban az ágy mellett a saját ágyában, de nem fent, velünk. Ha a párod ebbe nem megy bele, akkor felesleges ezen vitáznotok. Vagy elfogadod, hogy a kutyák veletek alszanak vagy sem. Ha belemegy akkor neked kell elfogadnod, hogy áldozatot hozott, és hálásan el kell fogadnod, és nem kérheted apránként hogy innentől a hálóba se jöhessenek be aztán a házba sem stb.
A második, ha nem fogadod el, és nem sikerül kompromisszumra jutnotok.ez esetben sajnálom, de felesleges vele maradnod, akkor is ha szereted. A kompromisszumképesség egy kapcsolat alapja. Sokan írták előttem, hogy ha nem fogadod el őt akkor menj, mert egy kapcsolat lényege az, hogy úgy szeresd a másikat, ahogy van, ami nagy százalékban igaz, de azért azt tegyük hozzá, hogy a kompromisszumképesség fontosabb. Nem azt kéred, hogy váljon meg a kutyáitól csak egy középutat. Ilyen esetetek leszmég majd száz, ha együtt maradtok, mind2 fél részéről, és neked is igazodnod kell majd hozzá, nem várhatod el, hogy csak ő engedjen. Az nem opció, hogy mindig csak egyikőtök enged, vagy egyikőtök sem hajlandó a másikhoz idomulni.
Mielőtt felhozod neki a témát, egy jótanács. Ne a takarítással mentegetőzz. A párod valszeg nem kéri, hogy húzd le minden nap az ágyat, mert neki nincs baja a kutyaszőrrel. Ezt nem érte, hanem magadért teszed, így nem szívesség, és nincs okod ráolvasni.
Jellemzően kompromisszumos megoldásokat szoktam javasolno. Elvben én is azt vallom, és a saját kutyáimnak is ez a szabály, hogy a háló, fürdő és a kanapé tiltott.
De esetben mégis azt mondom, keress magadnak másik pasit. Mivel több, nagyobbtestű kutyáról van szó nemcsak egy kis bisonról ezért bármit csinálsz rendetlenség lesz, minden tellelesz szőrrel, és a mostanihoz hasonló időben még jó nagy mocsok is lesz mert a sarat is behordják. Azaz a lakás továbbra is egy kutyaház lesz. Te pedig ezt nem tudod elviselni, így a problémád nem oldódik meg a hálóból kitiltással. Újra és újra viszatér a ház különböző helyiségeivel. Márpedig mindenhonnan nem rakhatod ki őket. Sőt mondok mást, az elmondottak alapján a párod nem egy kimondottan rend és tisztaságmániás pasas. Szóval csak idő kérdése, hogy végül az utána való takarításból, rendrakásból legyen eleged.
Neked is kéne változni és hozzászokni egy koszosabb, rendetlenebb házhoz. És ezzel párhuzamosan tiltani a kutyákat az ágyról, kannpéról.
Szóval aztmondom keress másik pasit, és ne tedd tönkre mindkettőtök életét.
"Édesanyám arra nevelt, hogy a kutyák kintre valóak."
Hát elég szomorú, hogy ezt a baromságot még tovább is adják a primitív befásult emberek...
Mit vársz? Találtál egy megfelelő pasit, aztán innentől kezdve alakíthatod az igényeid szerint? Ez nem így működik.
Vagy fogadd el a párodat a kutyáival, vagy keress egy olyan férfit, akinek nincs kutyája.
Nekem benti macskám van és kinti-benti kutyáim.
Igen, minden nap porszívóznom kell. Van, hogy kétszer is.
Hidd el, ez a kutyás-nem kutyás dolog eléggé komoly kérdés. Vagy mindketten szeretitek a kutyát és elfogadjátok, vagy folyamatosan konfliktusaitok lesznek.
Én nagyon szeretem a kutyáimat, szeretek velük összebújva aludni is. Mi a párommal azon vitatkozunk, hogy ki melyiket ölelje magához, mint egy plüssállatot.
Ha majd egyszer ők nem lesznek, biztos, hogy megint lesz kutyám és senki nem tudna rávenni, hogy csak kint tartsak egy kutyát.
Olyan példát sokat tudok mondani, hogy valaki, aki nem kedvelte a kutyákat, egy kutyás párt talált és maga is megszerette a kutyákat. Az ellentétét nem nagyon tudom elképzelni.
Kutyától kizárt, hogy valaki toxoplazmózist kapjon el. Gondolom tudod, hogy ezt a betegséget úgy lehet elkapni, hogy valaki olyan zöldséget/gyümölcsöt eszik, ami fertőzött macska ürülékével érintkezett. Pl. mosatlan földieper, sárgarépa stb. Vagy nyers hústól. Kutyától, tyúktól, disznótól stb. nem lehet elkapni.
# 22 A saját házamban én mondom meg van-e helye a kutyának a házban, hálóban, nem más.
A kérdező barátja szintén így lehet vele. Hogy klasszikust idézzek, "Ha nem tetszik, el lehet menni!".
Részemről pedig inkább vagyok kutyabu zi, mint gyerekb. zi, és büszkén vállalom.
Engem is zavarna a helyedben, de tényleg nem várhatod el, hogy a saját kutyáit a saját házában akkor is máshogy tartsa, ha nem vagy ott. Nem csak azért mert a kutyának rossz, hanem mert neki is hiányoznának.
Inkább azon csodálkozom, hogy ennyi ember közül senki nem akadt fenn azon, hogy nem is éltek együtt, mégis te takarítod a házát. Értem, téged zavar, őt nem. De ha már most így van, mi lesz, ha valaha együtt fogtok élni? Munka után hazaérve még veheted elő a Domestost, mert undorító a ház, de őt aztán nem zavarja?
Szerintem a kutyák miatt később még tudnátok kompromisszumot kötni, látszik, hogy te is hajlandó vagy rá. Viszont a környezete iránti igényesség olyan dolog, amiben az ember nem nagyon változik. Ha fontos vagy neki, besegít, annak ellenére, hogy őt nem zavarja, de tapasztalatból tudom, hogy nem lesz olyan alapos, hogy szíved szerint ne csinálnád újra a takarítást. Tudom, nem idegenek dolga megjósolni egy kapcsolat jövőjét, de feltűnt ez, mint lehetséges buktató, amire érdemes odafigyelni.
#29 egyetértek.
én utálom a kutyaszőrt (meg minden szőrt, a saját hajamat is utálom ha nem a fejemen van), nem tudnék kompromisszumot kötni (sorry not sorry), én lelépnék innen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!