Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akkora probléma, ha...

Miért akkora probléma, ha megharap egy kutya?

Figyelt kérdés

Itt nem a kutyatámadásra gondolok, hanem, amikor valmi olyasmiért odakap, ami egyértelmű, hogy szerintem minden esetben az ember hibája. Még ha gyereket harap meg, akkor is.

Engem is harapott már meg kutya, nem is egyszer. Az egyik nagyon rosszul is végződhetett volna, szóval tudom milyen érzés. Mindegyik gyerekkoroban történt és visszagondolva nem az én hibám volt, de nem is gondolom, hogy a kutyáké. Egyértelmű, hogy a felnőtteké, akik körülöttem voltak akkor. Mégis mindig a kutya szívta meg. Bennem egyébként nem maradt rossz élmény ezekkel kapcsolatban, nem félek a kutyáktól. Sőt kicsit tán le is nézem azokat, akik rettegnek a kutyáktól.

Szerintetek ilyen esetben miért akarják mindig elaltatni a kutyát, ahelyett, hogy magukban keresnék a hibát? Akik magukhoz vesznek egy kutyát miért nem tájékozódnak kicsit?

2018. márc. 7. 19:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anno a 4 éves gyerekemet harapta meg a féléves kutyám. A kutya pihent, a gyerek fogta a fülét, és fújt bele. Rászóltam, hogy ez fejezze be, de természetesen nem fogadott szót. Mire odamentem volna, a kutya megkapta. Az arcán lett egy vágásnyomhoz hasonló sérülés.

Nos, előbb a kutyának, majd a gyereknek is elmagyaráztam, nem túl szépen, hogy ezentúl mit lehet és mit nem. Mindkettő megértette és tanult belőle.

Az én hibám volt természetesen, de ki az, aki soha nem hibázik. A kutya csak figyelmeztette, csak épp ez kisgyerek bőrén sebet ejtett.

Eszembe sem jutott, hogy meg kéne szabadulni a kutyától.

2018. márc. 8. 18:37
 22/24 Manka68 ***** válasza:
Sajnos egyszerűbb valaki vagy valami mást hibáztatni ha baj történik, mint felelősséget vállalni. De míg egy másik ember tud védekezni, addig egy kutya nem fogja tudni elmagyarázni hogy azért tépte le Pistike kezét, mert épp a szemét próbálta kinyomni immár ötödször minden figyelmeztető morgás ellenére. Én még ilyen esetben sem altattatnám el a kutyát. Egy kutya sosem rosszindulatú, nem szándékosan okoz fájdalmat, sérülést. Számomra emiatt elaltani egy kutyát olyan, mintha egy autóbaleset miatt a vétkes sofőrt kivégeznék. Kicsit magunkba kéne néznünk, hogy mit csinálunk rosszul. :-(
2018. márc. 8. 19:01
 23/24 anonim ***** válasza:
#20 Fogalmad nincs, hogy működik egy kisgyerek. A tanulás az a konkrét dolog csinálása, nem az, hogy elmagyarázod, pláne egyszer, abból nem ért semmit. Tényleg semmit. 3-4 éves gyerekekről beszélek, nem iskolásokról, bár még ott is egy elsős-másodikos se az a szint. A gyereknek konkrétan a kutyával együttműködni kell megtanulnia, gyakorlatban. Azt, hogy ne húzd meg a fülét, nem is érti, nem igazán tudja megkülönböztetni attól, hogy mondjuk megsimítja a fülét. A simogatás és a dörzsölés közti különbséget nem érti. Egy ekkora gyerek lényegében még tanulja használni a testét, éppen durván fejlődnek a finommotorikus készségei.
2018. márc. 8. 22:02
 24/24 A kérdező kommentje:

Azért örülök, hogy előkerült egy két nem anyatigris is a végére!

#23 átlagos értelmű ovis/bölcsis gyerek igenis tud normálisan állathoz nyúlni, ha el van neki mondva! Ha nem akkor ott van gond és nem engedjük a kutyához "játszani".

2018. márc. 8. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!